Новини » Автоновини

Chevrolet с устойчив ръст в Западна Европа



08.07.2009г 

Chevrolet с устойчив ръст в Западна Европа На фона на нарасналите продажби в Западна Европа и лекия спад на автомобилния пазар в Централна и Източна Европа,
през първите шест месеца на 2009 година Chevrolet успя да запази стабилни пазарните си позиции
с 2,2 процента дял от целия европейски пазар и
общо продадени 214 520 автомобила
. През първото полугодие на миналата година продажбите на марката възлизаха на 269 319 автомобила. Chevrolet продаде 85 800 автомобила в Западна Европа през първата половина на 2009 г. или 1.6 процента повече отколкото за същия период на миналата година. „В тези тежки икономически времена клиентите търсят добре изглеждащи и оборудвани автомобили на изключително приемливи цени", коментира Уейн Бранън, шеф на европейското подразделение на Chevrolet. "Съотношението между качества и цена стана още по- важно и с Matiz, Aveo и Cruze, гамата на Chevy е точно тази, от която европейските потребители имат нужда".
Chevrolet постигна особено силен ръст на продажбите си на пазарите във Франция и Германия с регистрирани над 4 000 единици
във всяка от тези страни за първите 6 месеца на годината, което представлява нарастване съответно с 95 и 35 процента. В Италия, която е и най-големият западноевропейски пазар за Chevrolet, продажбите на марката надхвърлиха 2 000 бройки и достигнаха 8.3 процента за периода от януари до юни. Chevrolet зае и значително по-големи дялове от свиващите се автомобилни пазари в Испания и Англия, като ръстът на марката беше съответно с 0.8 и 0.3 процента. В Русия, където пазарът се срина наполовина в сравнение със същия период на миналата година, Chevrolet запази първото си място в класацията на автомобилите, които не са родно производство, със стабилен 8-процентен пазарен дял.
На българския пазар, който отбеляза срив от над 50%, Chevrolet запази стабилната си позиция сред десетте най-продавани автомобилни марки с отчетени 606 продажби и 4,08% пазарен дял.



Коментари

Добави коментар

Реклама