Новини » Автоновини

Новият Opel Astra: Спортна осанка с нотка на елегантност



17.07.2009г 

Новият Opel Astra: Спортна осанка с нотка на елегантност Новият Opel Astra интерпретира в компактния клас високо ценения дизайнерски език, появил се за първи път в Insignia и комбиниращ скулптурната артистичност с германската прецизност. Динамичните и ярки спортни линии, съчетани с елегантни детайли, създават нова, благородна осанка. Външността на новото поколение Opel Astra, който ще дебютира през септември на Автомобилното изложение във Франкфурт, притежава обтекаем силует и концепция, акцентираща на пътническото отделение. Във вътрешността висококачествените материали и цялостното преобразяване на стилистиката допълнително повишават чувството на удоволствие от управлението на този компактен автомобил. Освен това Opel добавя редица новаторски елементи, като висококачествени материали, повече багажно пространство, подобрени седалки и по-сигурни брони, осигурявайки на клиентите на Astra комфорт, здравословна среда и системи за безопасност, които досега не са били присъщи на автомобили от компактния клас. "Стилистиката на новата Astra разполага с най-доброто, което Opel може да предложи, пренасяйки го по този начин в компактния клас", отбелязва Марк Адамс, Вицепрезидент на дизайнерския отдел на GM Europe. "Ние създадохме хечбек с пет врати, който е едновременно красив и сигурен, комфортен и практичен." Стилистичната философия на Opel получава ново превъплъщение Дизайнерите създадоха интерпретация на новата стилистична философия на Opel, съответстваща на компактния клас. Тя използва същите криловидни и наподобяващи острие щрихи въведени за първи път при модела от средния автомобилен сегмент Insignia. Изваян скулптурно в страничните части на новото поколения Astra, елементът на острието преминава назад и се извива нагоре, правейки визуална връзка с линията на страничните прозорци и осигурявайки на автомобила баланс и хармония. Предните светлини с форма на орлови очи, които обкръжават дневните светлини с характерна криловидна форма, създават една по-ниска линия и осигуряват на Astra динамична спортна визия. В елегантния, визуално обтекаем силует се прави динамична връзка между широките мускулести линии на „раменете" с експресивната задна част, а така се създава едновременно грациозна и спортна осанка. В предната част на Astra също се интерпретира новото лице на Opel, като за целта се използва по-малка горна радиаторна решетка, очертаваща като рамка новото лого на Opel, и се акцентира върху по-големия и дързък отвор в долната част, създаващ от своя страна допълнително спортно усещане.
В интериора специфични дизайнерски похвати изграждат фокусиран към водача стил
Духът на екстериора се пренася и във вътрешността на автомобила, отличаваща се с преливащи линии и форми, реализирани с изключително внимание. Интериорните дизайнери постигат това, например чрез създаването на дръзки динамични форми и повърхности с интелигентно използване на материалите. Всичко, до което се докосват водача и пътниците създава усещане за високо качество и прецизна изработка. Освен това Opel създаде специално за Astra две нови модерни интериорни цветови комбинации в обзавеждането- Spice Red и Ocean Blue. Интериорът е естествено продължение на мотивите на крилото и острието. В този случай темата за острието експресивно се реализира с очертаването от детайли, като формата на дръжките на вратите и облицовките на конзолите на скоростния лост и волана. Криловидния дизайн се проектира върху арматурното табло, създаващо топла, гостоприемна атмосфера, която обгръща пътниците отпред. То се извива като арка, преливайки в облицовките на вратите.
По-здравословна среда, повишена безопасност и комфорт
с помощта на
по-голямо багажно пространство и подобрения на седалките и броните
. Елемента на практичност не е подценен при конструирането на новия Opel Astra - с помощта на умни технологични решения са увеличени възможностите за създаване на повече багажно пространство в този автомобил от компактния клас. Те включват малка жабка от страната на водача и практично чекмедже под седалката на пътника до водача. Допълнителен комфорт и упора за гърба се създава благодарение на новата технология на седалките. Безопасността е била и основна водеща тема при създаването на дизайна на автомобила. Новата интелигентна броня намалява повредите при удари отпред и отзад, ограничава пораженията върху пешеходците и пътниците и спестява пари за ремонти и застраховки. Изработката се отличава с
висококачествени елементи
. Дизайнерите и инженерите на Opel вярват, че качеството на изпълнение трябва да съответства и на това, което клиентите виждат и чувстват. Този качествен елемент е от особена важност в интериора където вида и усещането при докосване на материалите трябва да отговаря на високия стандарт при изработка на материалите и прецизността на сглобяването им. Свидетелство за високото качество на материалите, използвани в новата Astra, са меките на пипане зърнести повърхности, стегнатите облицовки, високото ниво на изработка на декоративните и хромираните елементи, усещането при работа с бутоните и превключвателите. Качеството по отношение на материалите, качество по отношение на изработката и цялостното усещане за качество имат съществен принос в общото чувство за лукс и високо ниво на новата Astra. В своята съвкупност те изразяват съчетанието от скулптурна артистичност и германска прецизност в новия дизайнерски език на Opel.


Коментари

Добави коментар

Реклама