Новини » Спорт

Рали Хеброс 2009 с победител Крум Дончев



02.08.2009г 

Рали Хеброс 2009 с победител Крум Дончев Екипажът Крум Дончев/Петър Йорданов спечели 38-то издание на рали Хеброс. Така след завършването на надпреварата и три кръга преди края на националния рали шампионат за сезон ’09 двамата продължават да водят във временното генерално класиране. За Дончев това е четвърта победа в рали Хеброс, след като пилотът триумфира в неговите издания през 2002, 2004 и 2005 г. Този сезон рали Хеброс бе сведено до един единствен ден. Екипажите изминаха 5 специални етапа като в 4 от тях състезателят на Приста Ойл бе най-бърз. Дончев спечели първата отсечка Пещера 1, въпреки че в средата на дистанцията се появи проблем с датчика за превключване на скоростите. Това породи трудности както с избора на предавки, така и с достигане на необходимите обороти. Проблемът бе изключително неприятен не само от техническа гледна точка, но и тъй като разконцентрираше екипажа. Независимо от това Дончев и Йорданов се справиха, изминавайки успешно и втория за деня етап Капитан Димитриево 1. В последвалия 20-минутен престои в сервизната зона механиците на Приста Ойл Рали Тийм отстраниха проблема.
Финалните три етапа – Пещера 2, Капитан Димитриево 2 и Добра вода отново бяха спечелени от екипажа Дончев/Йорданов и в крайна сметка двамата заслужено триумфираха в надпреварата.
След официалното награждаване победителят Крум Дончев обясни още: - Щастливи сме от постигнатия резултат. За последната отсечка сложихме малко по-твърди гуми предвид повишилите се температури. По отношение поведението на автомобила съм изключително доволен, а пък в сервиза момчетата се справиха чудесно с възникналия в първата отсечка проблем. Съжалявам, че рали Хеброс се проведе само в един ден, но пък се получи чудесно състезание. Източник: donchev-sport.com


Коментари

Добави коментар

Реклама