Новини » Изложения

Ferrari F458 Italia се показа по пътищата



10.08.2009г 

Ferrari F458 Italia се показа по пътищата Неотдавна Ferrari удивиха обществеността, като представиха снимки и детайли за бъдещия си нов модел 458 Italia, който ще замести настоящия F430. Употребяваме думата „удивиха”, защото дизайнът на колата е изключително красив. Сега налице са и първите реални снимки на модела.От Маранело са пуснали любопитен черно-бял прототип, с който да се прикрият основните контури на колата, преди да бъде официално показана. Засега не е ясно къде е направена снимката, но е явно, че не е в градски условия.
Моделът 458 замества настоящия F430, който имаше серия свои версии, включително и ултраспортните вариации Scuderia. Засега детайлите за новия модел, които са разкрити, са наличието на 4.5-литров атмосферен V8 двигател с мощност от 570 к.с. и максимален въртящ момент от 540 Нм. Въртящият момент се предава към задните колела посредством нова седемстепенна трансмисия с два съединителя. В следствие на всички тези екстри колата има способността да ускорява до 100 км/ч за 3.4 секунди, а максималната скорост възлиза на 325 км/ч.
Аеродинамичните допълнения включват малки обтекаеми еластични крилца, които са вдъхновени от еластичните елементи, които Ferrari ползваха в болида си за Формула 1 през 2007 година. И тогава ФИА забрани ползването на подобни елементи във Формула 1, но не може да забрани в реалния живот. Иначе отзад е поставен и доразвит заден дифузьор за допълнително притискане. Масата на колата е 1 380 кг, като разпределението и е в съотношение 42/58. Използвана е обновена версия на електронния диференциал E-Diff, както и система за тракшън контрол, вдъхновена от Формула 1 (F1-Trac). Въпросните системи подобряват с 32 % ускорението по права линия, което – в комбинация с намаленото въздушно съпротивление – би трябвало да допринасят за уникално добро поведение.
Засега е известно, че официални екземпляри от страхотния модел ще бъдат показани на щанда на Ferrari по време на автомобилното изложение във Франкфурт. А сега, ако действително се подготвя и 600GTB… Източник: TuningBg


Коментари

Добави коментар

Реклама