Новини » Автоновини

Спад на продажбите на коли в Русия



13.08.2009г 

Спад на продажбите на коли в Русия Повечето световни автомобилни пазари се повлияха от финансовата криза. Това важи и за продажбите на коли в Русия. През последните няколко години руският пазар се разшири бързо, но през юни 2009 броят на закупените автомобили намаля в сравнение с този през изминалата година. Според информация на изданието Automotive News продажбите на коли са спаднали с 58 процента през последния месец, което се равнява на 115 483 закупени автомобила.
Ford е на трето място по брой на продажби на коли в Русия. Компанията се повлия най-много от спада в търсенето на автомобилите. Продажбите им намаляват със 72 процента ( или 5 333 закупени бройки). Марката на General Motors Chevrolet също изостава по продажби през месец юли с 59 процента (или 7 798 закупени бройки). Chevrolet е втората по популярност марка в Русия.
Дори най-продаваната марка в Русия – Lada – се влияе от краха на автомобилния пазар. Продажбите на тези коли намаляват с 42 процента (или 32 426 закупени бройки). През първите седем месеца на тази година спадът в търсенето на автомобили на руския пазар се равнява на 50 процента.
Големият спад в продажбите на коли в Русия е много тревожен за световните автомобилни производители. Руските власти създадоха пакет за стимулиране на този бранш чрез намаляване на разходите, свързани с авто кредити, което засега има някакъв положителен ефект.
Източник: Resource Automobile


Коментари

Добави коментар

Реклама