Новини » Еко-ауто

Orange County Choppers направи електрически чопър15.08.2009г 

Orange County Choppers направи електрически чопър Мотоциклетът, направен изцяло от рециклирани материали, е поръчан от Siemens USA, има пробег от 100 км и може да развива максимална скорост от 160 км/ч.Orange County Choppers, известната мотоциклетна компания от шоуто „Американски чопър" по телевизия Discovery, направи електрически чопър. Въпреки че и преди са правили „зелени" мотоциклети (като например такива, задвижвани от E85 и природен газ), последното творение на семейство Тътъл е напълно електрически, отделящ 0 процента вредни емисии чопър, поръчан от Siemens USA.
Официално наречен „Siemens Smart Chopper", той е задвижван от електромотор, разполагащ с 27 к.с., като пробегът му е около 100 км. Времето за пълно зареждане е 5 часа. Максималната му скорост е завидна за подобен тип возило - цели 160 км/ч. „Направата на електрически мотоциклет от рециклирани материали бе нещо ново за нас, като определено се насладихме на предизвикателството. Мисля, че крайният продукт е прекрасно допълнение към нашата богата гама от уникални мотори", заяви Пол Тътъл-старши.
Електрическият мотоциклет ще участва в редица изложения в близките месеци, а през 2010 г. ще бъде продаден с благотворителна цел.
Източник: Speed Press


Коментари

Добави коментар

Реклама