Новини » Еко-ауто

Opel представя новата Astra и модела Ampera с нулево ниво на вредните емисии



25.08.2009г 

Opel представя новата Astra и модела Ampera с нулево ниво на вредните емисии Едновременно с дебюта на новата Astra на автомобилното изложение във Франкфурт 2009 (17 – 27 септември), Opel ще представи гама от изключително ефективни двигатели със забележително нисък разход на гориво за компактния клас. Ampera, която също ще бъде показана на изложението, е още едно потвърждение за силния ангажимент на марката Opel към природосъобразната мобилност.

Олицетворявайки десетото поколение модели на марката в компактния клас, новата Astra ще отбележи своята пазарна премиера по-късно през годината под формата на пълна моделна гама с осем двигателя с мощност в диапазона между 70 кВт/95 к.с. и 132 кВт/180 к.с., отразяващи перфектно философията на марката, насочена към осигуряване на достъпни, приложими в реалния живот високоефективни превозни средства, които запазват в пълна степен удоволствието от шофирането. Новата Astra е пораснала леко, за да осигури по-просторно вътрешно пространство, но в същото време тя се ползва от редица технологични подобрения, които допринасят за намаляване на разхода на гориво и динамичните характеристики.

Гамата от задвижващи агрегати с механични предавателни кутии на Astra се отличава с впечатляваща динамика и като цяло снижава разхода на гориво и емисиите на CO2 с повече от 12 процента в сравнение с актуалното поколение на модела. Средният разход на гориво на четирите дизелови двигателя с мощност между 70 кВт/95 к.с. и 118 кВт/160 к.с., за които се очаква да съставят почти половината от продажбите на новата Astra при представянето й в Европа, възлиза на едва 4.6 л/100 км.
Средният разход на гамата от бензинови двигатели е само 6.1 л/100 км. Продължавайки даунсайзинг-стратегията на марката Opel, aктуалният 1.8-литров вариант ще бъде заменен от нов бензинов 1.4 Turbo с мощност 103 кВт/140к.с., който позволява разходът на гориво да се намали с почти 18 процента.
“Нашата стратегия предвижда да предложим пълна моделна гама Astra с икономични двигатели на достъпна цена, вместо да концентрираме цялото си внимание върху един единствен, впечатляващ, но скъп вариант с ниска емисия на CO2. С това ние продължаваме да предлагаме реално и осезаемо за всеки снижаване на разхода на гориво, запазвайки страхотното удоволствие от шофирането” отбелязва Карл-Петер Форстер, председател на надзорния съвет на Opel.

Новият Opel Astra – оптимизирана мощност и ефективност


Гамата от задвижващи агрегати се отличава с двигатели с висока специфична мощност, нисък разход на гориво и намалени емисии на CO2. Всички двигатели изпълняват изискванията на екологичната норма Euro 5. Агрегатите се предлагат серийно с шестстепенни механични предавателни кутии – изключение правят само атмосферните бензинови версии 1.4 и 1.6, както и 1.3-литровия турбодизел, при които серийната трансмисия е петстепенна механична. По желание при бензиновите 1.6, 1.4 Turbo и 1.6 Turbo, както и при 2.0-литровия турбодизел се предлага и шестстепенна автоматична предавателна кутия.

“Постоянното подобрение на съществуващата гама от двигатели и следването на даунсайзинг-стратегията са най-съществените елементи от усилията ни за подобряване на нашето представяне в екологичен аспект. Ние сме изключително горди с постиженията, осъществени от нашия екип от инженери при разработката на новото поколение Opel Astra, превръщайки я в изключително ново попълнение в силно конкурентния компактен сегмент от пазара” споделя Ханс Демант, Изпълнителен директор на Opel.

Гамата от турбодизелови двигатели CDTI включва 1.3-, 1.7- и 2.0-литрови агрегати, всички със система за директно многократно впръскване на горивото common-rail и максимална мощност в диапазона между 70 кВт/95 к.с. и 118 кВт/160 к.с.. Всички двигатели са оборудвани серийно с филтри за твърди частици. Дори версията 2.0 CDTI с нейната максимална мощност 118 кВт/160 к.с. се нуждае средно само от 4.9 л/100 км и отделя в атмосферата не повече от 129 г/км CO2.

Птрвото поколение ecoFLEX с емисии на CO2 едва 109 г/км и среден разход на гориво само 4.2 л/100 км ще бъде добавено в гамата на новия модел през пролетта на 2010 година.



Коментари

Добави коментар

Реклама