Новини » Автоновини

КИА ВЕНГА ще дебютира на автосалона във Франкфурт



25.08.2009г 

КИА ВЕНГА ще дебютира на автосалона във Франкфурт КИА Моторс потвърдиха, че изцяло новият, забележително просторен, с динамична външност представител на марката в Б-сегмента – Венга ще се разпространява в търговската мрежа от края на 2009 година.




Проектиран, конструиран и произведен в Европа с дължина от 4 068 мм, КИА Венга е с необичайно дълго за класа си междуосие от 2 615 мм и височина от 1 600 мм, осигуряваща максимално обширно вътрешно пространство.

„Името Венга звучи предизвикателно и красиво, и е напълно подходящо за изцяло новия ни семеен автомобил,” коментира Пану Вайнаму, генерален маркетинг мениджър, КИА Моторс Европа. „Името на модела от испански произход, създава приятно усещане със модерен привкус, в унисон с динамиката на съвременните млади европейци.”

Всеки модел КИА Венга ще бъде снабден със системата ISG (Idle Stop & Go) и ще отговаря на норма за вредни емисии Евро 5. Венга ще се предлага само в Европа с 1.4-литров и 1.6-литров бензинов и дизелов двигатели, с мощност между 75 к.с и 115 к.с.

Най-новият представител на марката ще бъде оборудван с делими 60/40 задни седалки с възможност за прибиране в пода, което осигурява допълнително пространство. В зависимост от модификациите клиентите на Венга ще се насладят и на стъклен покрив за допълнителен простор.

КИА Венга е наследник на прототипа Nº3, който дебютира в Женева по-рано тази година. Официалната премиера на модела ще бъде осъществена на 15 септември 2009г. по време на международния автосалон във Франкфурт.



Коментари

Добави коментар

Реклама