Новини » Изложения

9-5 Sedan на Saab ще дебютира във Франкфурт



27.08.2009г 

9-5 Sedan на Saab ще дебютира във Франкфурт На салона във Франкфурт ще се състои световната премиера на изцяло новото поколение на модела 9-5 Sedan на Saab. Моделът, дизайнът на който е вдъхновен от концептуалната разработка Aero X, демонстрира футуристична визия и от компанията коментират, че това е най- високо технологичния автомобил на марката.

Новият Saab 9-5 Sedan ще бъде пуснат в продажба през следващата година
, като в екипировката му ще бъдат включени системи като head-up дисплей, адаптивни предни светлини, адаптивен круиз- контрол, адаптивно окачване, безключово влизане в автомобила и стартиране на двигателя, тризонална климатична инсталация, възможност за вграждане на система за задвижване на четирите колела Saab XWD и други.

В двигателната гама на новият 9-5 Sedan ще присъстват
три вида задвижващи агрегати
, в зависимост от използваното гориво- бензинов, дизелов и биоетанол E85. Дизеловият двигател ще бъде двулитров с максимална мощност от 160 конски сили, а бензиновият ще бъде също така двулитров, но с 220 конски сили. Върховата модификация в гамата на новия Saab 9-5 Sedan ще бъде оборудвана с 2.8 литров, V- образен, шестцилиндров мотор с максимална мощност от 300 конски сили и максимален въртящ момент от 400 Нм, като стандартно при нея ще бъде вградена и система за задвижване на четирите колела.

Малко след пазарното лансиране на 9-5 Sedan, той ще бъде наличен и в комбинация с 1.6 литров бензинов агрегат със 180 конски сили, както и с двулитров BioPower E85 двигател.

Източник: auto-press.net


Коментари

Добави коментар

Реклама