Новини » Момиче на деня

Британи Мърфи



28.08.2009г 

Британи Мърфи За пръв път Brittany Murphy грабва вниманието на филмовите зрители с ролята на Tai, една от приятелките на Alicia Silverstone в комедията Clueless (1995г.). След това с поредица от телевизионни и филмови роли тя дава да се разбере, че не бива да бъде подценявана, разкривайки своя талант и многостранност.
Родена в Атланта на 10 ноември, 1977г. , Murphy е отгледана от майка си в Едисон, Ню Джърси. Още на девет години участва в местни театрални продукции, а после се снима и в реклами. През 1990г. получава първата си телевизионна роля – в ситкома Blossom. През 1991г. участва в друг ситком – Drexell's Class, а през следващата година прави филмовия си дебют в драмата Family Prayers. Талантът на Murphy да изобразява всевъзможни форми на емоционален разрив може да бъде видян във филми като Clueless, одисеята на Reese Witherspoon Freeway (1996г.) и David and Lisa (1998г.). За работата си в последния – историята на двама тийнейджъри с емоционални проблеми, младата актриса получава доста добри оценки. Именно в него тя разкрива в най-пълна степен таланта си по отношение на драматичните роли. През 1999г. Murphy отново влиза в образа на емоционално нестабилна личност с ролята на пациент на психиатрична клиника в Girl, Interrupted. Същото прави и в Drop Dead Gorgeous (1999г.). Превъплъщенията й на малкия екран обаче взимат по-мрачна посока. Драмта за Холокоста The Devil's Arithmetic е най-добрият пример за това.
Новото хилядолетие отбелязва участието й в трилъра на Michael Douglas Don't Say a Word и в Riding in Cars With Boys (2001г.) с Drew Barrymore. В 8 Mile (2002г.) на режисьора Curtis Hanson Murphy е музата на рап певец (Eminem). 2003г. минава по-леко с комедията Just Married.
Освен успеха на големия екран, Murphy получава признание и за работата си в анимационния телевизионен сериал King of the Hill. В него тя озвучава сексапилната училищна красавица Luanne – една от най-секси жените, показвани по телевизията, според водещо мъжко списание.
ggbit.info/forum


Коментари

Добави коментар

Реклама