Новини » Автоновини

Peugeot 308 е на едно ниво с Volkswagen Golf и Audi А3



01.09.2009г 

Peugeot 308 е на едно ниво с Volkswagen Golf и Audi А3 Френският вестник Ла Трибюн издаде конфиденциална информация от производителите в Европа за броя инциденти за последната една година. Според изследването,
Peugeot заема пето място сред 16-те марки участващи в изследването
, след Mercedes, Toyota, Ford и Mazda, и пред Renault. Това е отлична референция за Peugeot и показва, че амбицията му да подобрява качеството и надеждността на автомобилите си, дава плодове.

Реномираното френско издание посочва още, че Peugeot 308 е на едно ниво с Volkswagen Golf и Audi А3. Peugeot 308 веднъж вече получи признание в Германия, като спечели приза „Златен волан” при лансирането си през 2007 г.
Сега Peugeot 308 отново хвърля ръкавица на немските автомобили, този път в класациите за надеждност.


Стастистиките на PSA сочат, че от 2001 г. до сега групата значително е повишила качеството на автомобилите си. През 2001 г. броят на авариите, водещи до спиране от движение на 1000 автомобила, средно за всички марки в Европа е 90, докато за PSA са били 128. Днес за PSA тази цифра е 50, като целта е достигане на 40.

Филип Пелтие, директор качество в PSA споделя, че този успех е резултат от целенасочени усилия. Групата е въвела краен контрол на 2000 точки за всеки автомобил в края на производствената лента. Пелтие отбелязва значителното подобрение при подготовката на новите автомобили в мрежата и увеличение на 3 милиона километра изпитанията преди пускането на нов модел.

Източник: auto-press.net


Коментари

Добави коментар

Реклама