Новини » Автоновини

Търсенето на "Дачия" е толкова голямо, че поръчаните сега коли ще бъдат доставени през декември



02.09.2009г 

Търсенето на "Дачия" е толкова голямо, че поръчаните сега коли ще бъдат доставени  през декември Продажбите на "Дачия" в световен план са се повишили с близо 20%, а това засяга продажбите на по-скъпите модели на "Рено", посочва вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от Медиафакс. Увеличаването на продажбите се дължи до голяма степен на програмите за модернизиране на автомобилния парк, които стартираха редица европейски страни.
Във Франция "Дачия" е на осмо място по продажби, а в Германия марката е увеличила четири пъти продажбите си спрямо миналата година.
Представител на автокъща край Париж казва, че търсенето на "Дачия" е толкова голямо, че поръчаните сега коли ще бъдат доставени чак през декември.
Той обаче добавя, че би предпочел да се увеличи значително търсенето на "Рено Клио", например, тъй като и печалбата би била по-голяма при кола, която струва 12 хил. евро в сравнение с такава, която се продава за по-малко от 10 хил. евро.
Анализаторите твърдят, че добрите продажби на "Дачия" са за сметка на продажбите на по-скъпите модели на "Рено". Продажбите именно на "Клио" са спаднали с 18% през първите седем месеца.
От Рено обаче твърдят, че
продажбите на "Дачия" не засягат пазара на другите марки
, които произвежда компанията майка.
Според тях модели като "Сандеро" и "Логан" са насочени към клиенти, които за първи път си купуват нов автомобил. Френските собственици на групата се надяват, че тези клиенти, които останат доволни от "Дачия", след години ще си купят други, по-скъпи коли с емблемата на Рено.

Източник: БТА


Коментари

Добави коментар

Реклама