Новини » На път

Инициативи на столичния отдел “Пътна полиция” за безопасността на децата



07.09.2009г 

Инициативи на столичния отдел “Пътна полиция” за безопасността на децата Стартира инициатива на столичния отдел “Пътна полиция”, съвместно с радио “Едно – рок”, “БГ-радио” и фирма АВА, която се реализира в рамките на Националната програма “Полицията в близост до обществото”. Целта е отново да бъде привлечено вниманието на пешеходците и на водачите на моторни превозни средства преди началото на учебната година.

Този път столичният КАТ е отделил специално внимание на правилата за преминаване през сигнализирана пешеходна пътека, пропускането на пресичащи оттам деца и техните родители. Затова инициативата ще се реализира на няколко такива места в часовете от 16.00 до 19.30 часа всеки ден без събота и неделя от 07 до 17 септември т.г.

Първата от изявите е планирана на 7 септември в района на Ректората – ул. “Шипка”.
На 15 септември в едно от столичните училища, съвместно с БЧК, пътните полицаи ще се срещнат с първокласниците и ще им раздадат различни светлоотразителни предмети.
На 17 септември /събота/ от 10.30 часа пред НДК, съвместно със съвета за безопасност на движението на децата в София, БЧК, СБА и НДК, столичният КАТ организира детски празник, на който ще се проведе конкурс за детски рисунки на тема “Улицата и моята пътна безопасност”


Коментари

Добави коментар

Реклама