Новини » Автоновини

Нов етап в сътрудничеството между Mitsubishi Motors Corporation и PSA Peugeot Citroën



09.09.2009г 

Нов етап в сътрудничеството между Mitsubishi Motors Corporation и PSA Peugeot Citroën Осаму Масуко, Генерален Директор на Mitsubishi Motors Corporation (ММС) и Филип Варен, Председател на борда на директорите на PSA Peugeot Citroën подписаха в Париж споразумение, което отбелязва нов етап в сътрудничеството на двете компании в областта на електрическия автомобил.

Основните точки на споразумението са :


• Разработка на електрически автомобил за Европа, на базата на японската версия на i-MiEV*
• Автомобилът ще се продава в Европа с марките Peugeot и Citroën
• Началото на производството е предвидено през октомври 2010, а търговското лансиране на европейския пазар в края на 2010.

ММС започна продажбите на своя електрически автомобил от ново поколение i-MiEV през юни в Япония, а до края на годината ще го предложи в страните с дясно движение. Лансирането на i-MiEV на пазара в страните с ляво движение ще започне през 2010.

Този нов електрически автомобил ще обогати гамата автомобили с ниски емисии на групата PSA. Неговият дизелов двигател, който ще излезе на пазара през 2011 в Peugeot 3008 Hybrid4 и Citroën DS5 Hybrid4 и през 2012 във версията „Plug-in“ на технологията Hybrid4, ще потвърди амбицията на PSA да бъде сред първите производители в областта на екологичните автомобили.

*Mitsubishi innovative Electric Vehicle, създаден на базата на модела „l“.



Коментари

Добави коментар

Реклама