Новини » Автоновини

Изключителна годишнина за Opel Insignia



09.09.2009г 

Изключителна годишнина за Opel Insignia Този месец Opel Insignia навършва една година и вече има много поводи за празнуване. От момента, в който флагманът на немския автомобилен производител направи своя дебют миналата есен, започнаха възторжените похвали за него в пресата. Той завъртя главите на специалистите в дизайна, впечатли почитателите на технологиите и бързо стана бестселъра на пазара. Insignia седан стана номер едно по продажби в своя клас в Европа.

За по-малко от една година
Opel Insignia спечели 24 награди и отличия
, присъдени от паневропейски групировки, специализирани журита и клиенти от 11 различни страни, като първото бе званието
Автомобил на годината 2009 за Европа
. Той беше избран за най-добър мениджърски и бизнес автомобил (Best Executive Car) във Великобритания и Словения, два пъти за най-добър семеен автомобил (Best Family Car) в Ирландия и най-добър корпоративен автомобил в Австрия и Португалия. Той получи награда дори за своята безопасност в Испания.

Този грандиозен успех се дължи в голяма степен на новия дизайнерски език, описван като среща на скулптурния артистизъм и немската прецизност, който беше въведен с новата Insignia и сега е пренесен в компактния клас с премиерата на новото поколение Astra. Insignia се характеризира и с множество технологични нововъведения, като последното поколение система на предните светлини AFL+, камерата Opel Eye, системата на ходовата част FlexRide и ергономичните седалки - неща, които повлияха еднакво както на експертните журита, така и на потребителите.

"Ние сме много горди с Insignia и талантливия екип, който я направи толкова харесвана," каза Карл-Петер Форстер, Началник на надзорния съвет на Opel. "Нямаме търпение да видим какво предстои на новата Astra, но сме сигурни, че тя ще се харесва също толкова много."

Необикновена пазарна премиера - Insignia избрана за "Автомобил на годината 2009"


През ноември 2008 година, международно жури от 59 специализирани журналисти от 23 страни връчи на Opel Insignia най-желаната награда "Европейски автомобил на годината". С това си решение журито подчерта ролята на Insignia на крайъгълен камък за марката Opel.

"Мнозина от членовете на журито оцениха външния вид на колата и нейния впечатляващ дизайн. Но този нов автомобил от средния сегмент предлага много повече от елегантност и стил," заяви журито. Благодарение на най-високите оценки в категориите дизайн, безопасност, поведение на пътя и динамични характеристики, Insignia надви 37 конкурентни модела, за да спечели титлата.

Но това беше само началото. Новият дизайнерски език на Opel получи поредица от отличия, включително наградата за дизайн "red dot" и тази на списание Ауто Билд "Auto Bild Design Award." Марк Адамс, шефът на дизайна на Opel, получи титлата "DESIGNBEST 2009." Това са едни от най-престижните отличия от този вид в експертните кръгове. Румънското списание Auto Mondial се впечатли от аеродинамичните качества на Insignia.

Изразителен дизайн, да, но също така и иновативни технологии

Две отделни една от друга британски групировки дадоха на Insignia титлата "Executive Car of the Year." Датчаните особено много харесаха Insignia ecoFLEX и нейния нисък 5.2 литра на 100 км разход на гориво. Комби версията Sports Tourer впечатли португалското жури. Тези и другите награди подчертават факта, че всички версии на Insignia са високо ценени както за личен, така и за корпоративен автомобил.

В същото време журитата и техните членове оцениха прогресивните технологии, които инженерите и дизайнерите на Opel са вложили в Insignia. Камерата Opel Eye, която следи пътните знаци и нежелателното напускане на лентата на движение, спечели наградата Plus X в най-големия европейски конкурс за технологични, спортни и лайфстайл продукти. Журито беше толкова впечатлено от камерата Opel Eye, че й присъди знака на одобрение за качество на иновациите ("Seal of quality for innovations.")

Дори директорът, отговорен за моделната линия на Insignia, Андреас Хефеле получи отличието "2009 Eurostar" на Automotive News за способността му да комбинира разработването на продукта с дизайна и производството и "да направи новата Insignia напълно способна да открадне клиенти на конкуренцията."


Коментари

Добави коментар

Реклама