Новини » Автоновини

50% от новите автомобили със старт-стоп система през 2012 г.



09.09.2009г 

50% от новите автомобили със старт-стоп система през 2012 г.
Докато през 2008 г. само 5% от всички нови автомобили в Европа са оборудвани със старт-стоп система, то от BOSCH предвиждат делът на технологията да нарасне до 50% през 2012 г.
Системите „старт-стоп” изключват двигателя с вътрешно горене, когато превозното средство спира на червен светофар или в задръстване, като го стартират отново автоматично, когато се натисне съединителят и превозното средство се постави на скорост.
През август 2009 г. едномилионният автомобил бе оборудван със старт-стоп стартер от BOSCH. В новия европейски цикъл на движение (NEDC) системите старт-стоп на BOSCH спестяват в зависимост от вида на автомобила до 5% гориво и произвеждат съответно по-малко СО2. В градско движение намалението на разхода, респективно емисиите, достига 8%.
За да бъде работата „старт-стоп” с колкото е възможно по-малко прекъсвания, от BOSCH предлагат и нова серия алтернатори. При моделите от серията „Efficiency Line” (EL) благодарение на новаторските инженерни решения се постига ефективност 77%. Освен това тези алтернатори гарантират, че акумулаторът се зарежда добре дори когато двигателят работи на празен ход или при ниски обороти. При градско шофиране съчетанието на алтернатор EL на BOSCH и система „старт-стоп” може да намали разхода на гориво (а от там и емисиите на CO2) с 10%.
Старт-стоп технологията вече се вгражда в модели на BMW и Mini, Fiat, Kia, Volkswagen и други.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама