Новини » Автоновини

Hyundai и други водещи автомобилостроители настояват за бързо изграждане на инфраструктура за зарежд



11.09.2009г 

Hyundai и други водещи автомобилостроители настояват за бързо изграждане на инфраструктура за зарежд
Hyundai Motor Company, четвъртата по големина автомобилна компания в света, и още няколко водещи автомобилопроизводители се обърнаха към правителствата по света, енергийните компании и други организации с апел за по-бързо изграждане на достъпна инфраструктура за зареждане с водород, която ще ускори въвеждането в производство и експлоатация на автомобилите с горивни клетки.
Hyundai, Kia, Daimler, Ford, GM, Honda, Renault, Nissan и Toyota съобщиха, че са подписали съвместно писмо-обръщение до всички петролни и енергийни компании и правителствени организации, в което ги призовават за по-скорошно изграждане на станции за зареждане с водород във всички региони.
„До 2015 година трябва да има водородна инфраструктурна мрежа със задоволителна гъстота на точките. Изграждането й трябва да започне от големите градове и да се разпростре в пространството между тях”, се казва в обръщението.
Компаниите „подкрепят идеята за изграждане на водородна инфраструктура в Европа, което да започне от Германия и да разработи подобни концепции за маркетингово разпространение в останалите региони на света с начални точки САЩ, Япония и Корея”, се казва в общото съобщение на компаниите.
Hyundai е сред водещите компании в разработката на автомобили с горивни клетки с готовност да започне производство на лимитирани серии до 2012 година. Очаква се до 2010 флотилията от демонстрационни модели да се разшири до 200 броя, сред които ще има представители на SUV-сегмента и градски автобуси.
Автомобилите с горивни клетки са част от стратегията на Hyundai Blue drive – екоинициатива за маркетинг на широк спектър от екологични продукти и технологии, насочени към намаляване на СО2 емисиите и разхода на гориво.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама