Новини » Автоновини

VW потвърди идването на Touareg hybride



23.09.2009г 

VW потвърди идването на Touareg hybride
Volkswagen се възползва от салона във Франкфурт, за да представи два електрически модела E-Up! и L1, но не забрави за хибридната технология. Именно тя обаче е резервирана за голям модел, защото тестовете, които се провеждат от известно време върху Golf TwinDrive, сега вече са обхванали и големия SUV Touareg. Той трябва да бъде първият лансиран хибрид на марката.
В началото на 2009 г. бе планирано да има хибрид в гамата, но сега VW официално потвърди за Autoweek, че Touareg hybride ще се появи през 2010 г. Той ще бъде представен на салона в Детройт през януари. Защо на американското изложение, а не на това в Женева през март? Причината е, че този модел ще бъде първоначално предназначен за американския пазар, където ще се конкурира с бъдещото Audi Q5 hybride, Mercedes ML 450 hybride, Lexus RX 450h и BMW X6 ActiveHybrid.
Все още не са известни амбициите на Volkswagen за Европа с този модел, в който ще бъдат куплирани V6 TSI двигател с мощност 333 к.с. и електрически мотор с 52 к.с. Обявеният разход на гориво е 9 литра на 100 км.
 




Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама