Новини » Автоновини

Разрушиха „Лего” къщата на водещ на Top Gear



23.09.2009г 

Разрушиха „Лего” къщата на водещ на Top Gear
Къщата от играчки „Лего”, за която преди време Speed-Press писа, че един от водещите на Top Gear възнамерява да строи, бе разрушена вчера. Джеймс Мей заедно с още 1000 доброволци строи двуетажното здание в продължение на месец, използвайки 3,2 милиона лего блокчета. Амбициозният проект бе част от новата поредица на BBC Two – „James May’s Toy Stories”. В него ексцентричният водещ използва някои от най-обичаните играчки в Англия, за да реализира амбициозни инженерни задачи.
Двуетажната „Лего” къща бе напълно функционираща, като разполагаше с легло, стълбище, тоалетна и душ. Джеймс Мей дори преспа в нея, въпреки че описа направеното от лего кубчета легло като „малко твърдо”.
Амбициозният проект обаче не просъществува дълго. За да спаси единствената обитаема „Лего” къща на света, екипът възнамеряваше да я разглоби, пренесе и сглоби отново в Увеселителния лего парк в Уиндзор. За тази цял бяха нужни 50 хил. английски лири, с които обаче екипът не разполагаше. Подетата кампания и създадената група във Facebookсъщо не успяха да наберат нужните средства.
Въпреки че постройката бе съборена, вече има нова кампания, целяща да открие лего котката Фускър, мистериозно изчезнала по време на снимките на епизода, който трябва да бъде излъчен преди Коледа.




Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама