Новини » Изложения

Две премиери на BMW и специален юбилеен модел MINI 50 Years Маyfair на щанда на BMW Group България



24.09.2009г 

Две премиери на BMW и специален юбилеен модел MINI 50 Years Маyfair на щанда на BMW Group България BMW Серия 5 Гран Туризмо и BMW Х1, както и юбилейният модел MINI 50 Years Camden ще бъдат основен акцент в представянето на BMW Group по време на Автомобилен салон, Пловдив 2009. Посетителите на Автомобилен салон, Пловдив 2009 ще имат възможност да видят
двата нови модела BMW
само няколко дни след първото им представяне пред световна публика по време на Автомобилно изложение във Франкфурт и месец преди официалното въвеждане на пазара BMW Group (24 октомври 2009 г.).

С въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 Гран Туризмо най-успешният в света производител на премиум автомобили не само допълва гамата на Серия 5, но и
дава начало на съвършено нов сегмент – Sports Activity Sedan
. Новият автомобил е предназначен за взискателна целева група – хората, които търсят комбинация от индивидуалност, изискан и модерен стил, лукс и практичност, съответстващи на нуждите и изискванията на активния начин на живот, който водят. Той съчетава усещането за престиж характерно за Седан, спортното усещане на Купе, типични характеристики на Sports Activity Vehicle и модерна интерпретация на концепцията Gran Turismo.

BMW Серия 5 Gran Turismo
се предлага с един дизелов и два бензинови двигатели, снабдени с най-съвременните, оптимизиращи разхода на гориво технологии и функции, част от BMW EfficientDynamics, благодарение на които се постига изключително добър баланс между динамика и икономия на гориво. И трите модификации са оборудвани стандартно с осемстепенна автоматична трансмисия, предлагана преди това единствено при дванадесетцилиндровата луксозна лимузина BMW 760i. Трансмисията се отличава с иновативна конфигурация, най-високо ниво на ефективност, също толкова ниско тегло и компактни размери, както при шестстепенната скоростна кутия, съчетавайки удобство и прецизност при превключване на предавките, динамика на шофирането и ефективност.

Особено внимание заслужава напълно новият шестцилиндров редови бензинов двигател, който е представен за първи път, в комбинация с турбокомпресор, директно впръскване на горивото (High Precision Injection) и VALVETRONIC. Благодарение на това уникално съчетание на технологии двигателят BMW TwinPower Turbo реагира изключително бързо и прецизно на педала на газта, превъзхождайки дори отличните характеристики на познатите шестцилиндрови редови двигатели, предлагани от BMW.

Новото BMW Х1 допълва гамата на BMW X моделите, пренасяйки за първи път техните специфични характеристики и качества в премиум сегмента на компактния клас. Моделът отговаря на нуждите на модерна целева група, търсеща съвременен автомобил, който да се справя както с ежедневните предизвикателства в градски условия, така и с индивидуалните изисквания, свързани с активния начин на живот и различните стилове на шофиране.

Екстериорът на новото BMW X1 демонстрира самоувереност и елегантност, които се допълват от спортния характер, универсални възможности и отлично поведение на пътя. Макар и с размери по-малки от тези на останалите Х модели, принадлежността на BMW X1 към тяхното семейство е очевидна. Увеличеният пътен просвет и защитата на долната част на автомобила подчертават неговите възможности в off-road условия, а дългото разстояние между осите и леко повдигнатата линия на задните стъкла акцентират върху спортния му характер.

Интериорът е подчертано функционален и модерен. Типично за автомобилите с марка BMW кокпита е ориентиран към водача. Висококачествените материали и естествените, специално подбрани цветове подчертават младежкото и динамично излъчване на автомобила. Повдигната позиция на седене, усещането за простор, както и многобройните опции за съхранение на вещи, правят новото BMW X1 подходящo както за шофиране в градски условия, така и на дълъг път, при това с динамика и спонтанност от най-висок клас. Пространството за пътници в задната част на автомобила е достатъчно комфортно за пътуване на трима възрастни. Ъгълът на облегалките на седалките на втория ред се регулира. Те може да се сгъват, на три части с размери 40/20/20. Обемът на багажника варира от 420 л. до максимум 1350 л. Като част от допълнителното оборудване се предлага електрически панорамен покрив.

Още при въвеждането си на пазара новото BMW X1 се предлага с един шестцилиндров бензинов двигател и три четирицилиндрови дизелови двигателя. BMW X1 xDrive28i е оборудван с редови шестцилиндров бензинов двигател с блок изработен от алуминиево-магнезиева сплав, VALVETRONIC и двоен VANOS, той постига максимална мощност от 190 кВт/258 к.с. при 6 600 об/мин. Двигателят на BMW X1 xDrive23d е четирицилиндров с алуминиев блок, BMW TwinPower Turbo и система за директно впръскване на горивото common rail. Той постига максимална мощност 150 кВт/204 к.с. при 4400 об/мин. Дизеловият двигател, с който BMW X1 xDrive20d е оборудвано постига максимална мощност 130 кВт/177 к.с. при 4400 об/мин. Той е с четири цилиндъра, алуминиев блок, система за директно впръскване на горивото и турбокомпресор с променлива геометрия. Предлага се и в модификация със задно задвижване - BMW X1 sDrive20d. По-късно ще бъдат въведени и модификациите BMW X1 xDrive18d, със задвижване на всички колела и максимална мощност 105 кВт/143 к.с. при 4000 об/мин. и BMW X1 sDrive18d. Последният постига най-висок стандарт за ефективност и среден разход на гориво в ЕС тестови цикъл и емисии CO2 са съответно - 5.2 л/100 км. и 136 г/ км. Всички модификации на новото BMW X1 отговарят на стандарта за нива на вредни емисии EU 5.

Специалният модел
MINI 50 Mayfair
e един от двата модела разработени по повод 50тата годишнина на легендарната марка. MINI 50 Mayfair и MINI 50 Camden се предлагат от началото на септември 2009 г. и ще бъдат в производство в рамките само на 12 месеца. Имената им, взаимствани от Лондонските квартали Mayfair, известен с еклсклузивността и традициите си и Camden – с културно многообразие и отворен поглед към света отразяват ценностите на марката и виждането, че нейният успех се дължи, както на славното й минало, така и на способността й постоянно да се развива и бъде в крак с времето.

MINI 50 Mayfair и MINI 50 Camden се отличават от останалите представители на марката по външен вид, специални характеристики и още по-големи възможности за индивидуализация.

За първи път MINI 50 Mayfair (класически hatch вариант) се предлага в цвят Hot Chocolate, досега запазен за MINI Clubman и MINI Cabrio. То е оборудвано със 17 инчови бели алуминиеви джанти с дизайн Stream Spoke, които могат да бъдат поръчани само за юбилейната модификация и придават агресивен, спортен вид на автомобила. Ексклузивни са и двете декоративни ленти цвят Toffi карамел (с почти триизмерна визия) на предния капак, капаците на огледалата с декоративни елементи и дискретното обозначение MINI 50 Mayfair до страничните мигачи. На радиаторната решетка са добавени допълнителни светлини.

MINI 50 Mayfair и MINI 50 Camden се предлагат с два бензинови и един дизелов двигател. Те се отличават с типичното за марката go-cart усещане, съчетано с модерна технология и нисък разход на гориво. MINI Cooper S 50 Mayfair и MINI Cooper S 50 Camden са оборудвани с четирицилиндров двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото. Мощността му е 128кВт/175 к.с., а разхода на гориво само 6.2 л/100 км. при нива на вредни емисии 149г/км. Двигателят на MINI Cooper 50 Mayfair и MINI Cooper 50 Camden е с мощност 88 кВт/120 к.с. и среден разход на гориво 5.4 л/100 км.; емисии СО2 129г/км. MINI Cooper D 50 Mayfair и MINI Cooper D 50 Camden разполагат с четирицилиндров дизелов двигател, който съчетава по впечатляващ начин мощност – 80кВт/110 к.с. и изключително нисък разход на гориво – 3.9л/100 км, емисии CO2 104 г/км.

На щанда на BMW Group България посетителите на Автомобилен салон, Пловдив 2009 ще видят още:


BMW
BMW Серия 1: BMW 116i, 5 врати
оборудвано с четирицилиндров бензинов двигател с максимална мощност 90 кВт/122к.с. и макс. въртящ момент 185Нм при 3000-4250 об/мин.
BMW Серия 3: BMW 320d xDrive оборудвано с четирицилндров дизелов двигател с максимална мощност 130 кВт/177 к.с. и макс. въртящ момент 350Нм в диапазона 1750 -3000 об./мин. Ускорението от 0-100 км. отнема 8.2 сек., а средният разход на гориво е 4.6/100 км. Моделът е оборудван с най-интелигентната система за задвижване на всички колела и множество технологии и функции, част от BMW EfficientDynamics, благодарение на което постига най-добър баланс между ефективност и икономия на гориво, сред които: Регенерация на спирачната енергия, Автоматичнa функция Старт/Стоп, Индикатор за смяна на предавките (Gear Shift Indicator), гуми с понижено съпротивление при търкаляне и др.

BMW Серия 7: BMW 750Li
флагманът на BMW ще бъде представен с V8 бензинов двигател с технологията битурбо (Twin Turbo) и директно впръскване на горивото (High precision injection). Той разполага с мощност от 300 кВт/407 к.с.) и макс. въртящ момент 600 Нм в диапазона 1750 -3000 об/мин. Ускорението от 0-100 км. отнема 5.3 сек. От септември 2009 г. тази модификация на BMW Серия 7 се предлага и с най-интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive.

BMW Х5: BMW X5 xDrive30d оборудвано с щестцилиндров редови дизелов двигател и система за директно впръскване на горивото common rail и турбокомпресор. Максималната мощност е 170 кВт (231 к.с.) и макс. въртящ момент от 520 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч е в рамките само на 8.3 секунди.

BMW Х6: BMW X6 xDrive50i - V8 бензин с двойно турбо и директно впръскване на горивото (High Precision Injection). Обемът на двигателя е 4395 см3, максималната мощност - 300 кВт407 к.с. между 5500 и 6400 об/мин, макс. въртящ момент - 600 Нм между 1750 и 4500 об/мин. Този забележителен автомобил постига ускорение 0–100 км/ч за 5,4 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч, при средна консумация на гориво по ЕС стандарти 12,5 л/100 км , емисии на CO2 по ЕС стандарти 299 г/км.

MINI
MIINI Cooper Cabrio
оборудвано с 1.6 литров четирицилиндров редови бензинов двигател с турбокомпресор тип Twin-Scroll и пълно регулиране на хода на всмукателните клапани. Максималната мощност е 88 кВт/120 к.с. и макс. въртящ момент 160 Нм при 4250 об/мин.



Коментари

Добави коментар

Реклама