Новини » Автоновини

Класификация на типовете опасни пешеходци



24.09.2009г 

Класификация на типовете опасни пешеходци Autoplanet1 припомня:

Първи тип
– това е най-опасната категория: децата. Те са непредсказуеми, могат да бягат бързо и често сменят посоката на движение. Най-голяма опасност създават малчуганите, чийто ръст е по-малък от височината на повечето коли и шофьорът не ги вижда до последния момент.

Втори тип
– тийнейджъри. Бушуващи хормони и слушалки на ушите с гръмка музика – това не само е стряскащо опасна комбинация, но и прави подрастващите агресивни на пътя. Поне могат да бъдат забелязани отдалеч.

Трети тип
- възрастни хора. Бабите и дядовците, които са отседнали при децата в града, много трудно се адаптират към новите условия на пътя и забързания начин на живот. Освен това считат, че е „уместно” да пресичат пътното платно на най-невероятни места.

Четвърти тип
– красиви момичета. Те често бъркат пешеходната пътека с подиум и дефилират по нея. Шофьорите могат да се прехласнат по „манекенките” и да не забележат друг пешеходец.

Пети тип
– неудачници. Те рискуват живота си с неправилно пресичане. Имат си свои причини. Понякога не могат да ги обяснят.

Шести тип
– алкохолици и наркомани. Няма нужда от пояснение на тази категория. Това са едни от най-опасните хора, както за себе си, така и за околните. Неадекватни, трудно комуникиращи и лесно раздразнителни.

Седми тип
- самоубийци. Те са решили, че нямат какво повече да губят. Има и специална „порода”, които нарочно се хвърлят между колите, с надеждата при лек сблъсък с автомобил, да получат от шофьора пари с уговорката, че няма да се вика КАТ.



Коментари

Добави коментар

Реклама