Новини » Автоновини

GM Индия и Reva правят достъпен електромобил



24.09.2009г 

GM Индия и Reva правят достъпен електромобил
General Motors Индия и компанията за електрически автомобили Reva обявиха днес в Делхи подписването на споразумение за сътрудничество в разработката на електрически автомобили за индийския пазар. Reva е лидер в разработването на електрически задвижващи технологии и контролни системи с 14-годишен стаж. Тя е първата компания, пуснала масово на пазара електрическите коли.
GM Индия и Reva ще работят в тясно сътрудничество и с правителството на Индия, което според думите на Карл Слим, президент и управляващ директор на GM Индия, си е поставило за цел да намали зависимостта на страната от изкопаемите горива. Двете компании са започнали проучвания за възможността за съчетаване на платформите на GM за малки автомобили с електрическите технологии. GM и Reva планират да обявят повече подробности за такъв автомобил скоро и да започнат производството му през 2010 година.
GM проверява няколко енергийни варианта и възможни напредничави технологии за посрещане на разнообразните нужди на клиентите в целия свят.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама