Новини » Спорт

Тодор Славов и Добромир Филипов стартират в рали „Елпа”



25.09.2009г 

Тодор Славов и Добромир Филипов стартират в рали „Елпа”
Българският екипаж Тодор Славов и Добромир Филипов („Булбет Рали Тийм”, Renault Clio R3) стартира тази вечер участието си в деветия кръг от Европейския рали шампионат рали „Елпа”. Гръцкото състезание е едно от двете в континенталния шампионат, които се провеждат на макадам. По-рано през сезона Славов и Филипов стартираха в рали „Истанбул”, което е на същата настилка, но отпаднаха още в първия специален етап заради сериозна повреда в двигателя.
„Състезанието е много интересно. Мога да кажа, че трасетата са много по-тежки от тези в Турция. Има много големи камъни, а на някои места пътят направо липсва” – споделя Славов след опознавателните тренировки в предишните дни.
Това е третият пореден старт за екипажа на „Булбет Рали Тийм” в рамките на три седмици. Преди две седмици Тодор Славов и Добромир Филипов оставиха отлични впечатления с участието си в испанското рали „Принчипе де Астуриас”, но отпаднаха през втория ден след проблем със спирачките и удар в мантинела. През миналия уикенд двамата участваха в академията на Пирели „Стар Драйвър”, но не намериха място сред двамата избрани, които ще карат в шест старта от Световния шампионат през следващия сезон.
Тодор Славов е единственият български пилот, който продължава участието си в Европейския рали шампионат през тази година. След малшанса в Испания Славов загуби голяма част от шансовете си за титлата при автомобилите с един двигателен мост, но гръцкото състезание е изключително важно за българите, за да натрупат опит на макадамова настилка. Екипажът на „Булбет” ще кара по отсечки, които са били част от рали „Акрополис”, редовен участник в Световния рали шампионат.
Рали „Елпа 2009” започва с церемониален старт тази вечер в Итеа, където е и центърът на състезанието. Утре предстоят шест скоростни отсечки с обща дължина 128 състезателни километра. В неделя са последните 122 състезателни километра, разделени в шест специални етапа.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама