Новини » Спорт

Peugeot стартира от първа позиция в „Малкия Льо Ман”



26.09.2009г 

Peugeot стартира от първа позиция в „Малкия Льо Ман”
Никола Минасян с Peugeot 908 HDi FAP записа най-бързо време в квалификациите за място в „Роуд Атланта”, известно още като Petit Le Mans, или „Малкия Льо Ман”. Времето на французина е 1,06:937 мин, а втора зад него е втората кола на Peugeot, водена от Франк Монтани, изоставащ на 0,223 сек. Основният конкурент Audi засега загуби битката с французите, класирайки най-бързата си кола с пилот Диндо Капело на трета позиция с 1,2 сек по-слабо време от най-бързото на Peugeot. Втората кола на Audi с Лукас Лур се класира на 4-та позиция.  
„Малкият Льо Ман” е първият сблъсък на Peugeot и Audi след „24 часа на Льо Ман” през юни, когато след титанична битка спечели френската компания. В дългото 10 часа американско състезание двете компании ще водят още и битка с Acura, които класираха кола на 5-а стартова позиция с пилоти Де Феран/Пажено/Диксън. В битката ще се намеси и колата на Oreca с френските пилоти Панис/Лапиер/Дюма.  
Най-интересна обаче бе битката за пола в GT класа. Ветеранът Дейвид Мъри с Doran Ford спечели първата позиция само с 8 хилядни от секундата пред заводската кола на Corvette. В същото време фаворитите Porsche и Ferrari останаха на задни позиции. Единственото Ferrari 430 GT2 на Джейми Мело и Мика Сало е на 10-а позиция в класа, а водещата кола на Porsche с Марк Лийб се класира на 6-а позиция, допускайки пред себе си двете коли на BMW.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама