Новини » Автоновини

Mazda с нова гама двигатели и автоматична предавателна кутия



29.09.2009г 

Mazda с нова гама двигатели и автоматична предавателна кутия По време на международното автомобилно изложение в Токио, което ще се проведе от 24 октомври до 4 ноември, на щанда на Mazda ще бъдат демонстрирани изцяло нова гама задвижващи агрегати, както и нова автоматична предавателна кутия. Бензиновият двигател ще бъде представен с наименованието Mazda SKY-G, дизеловият ще бъде Mazda SKY-D, а трансмисията ще дебютира като Mazda SKY Drive.

Модерните технологични нововъведения, които ще бъдат представени на щанда на Mazda по време на салона в Токио, са обединени от слогана Днес, Утре и Бъдещето, имат за цел да подобрят средния разход на гориво на автомобилите Mazda, които се продават в цял свят, с 30% до 2015 година (в сравнение с показателите за 2008 година).


Mazda ще представи също така и концепуталната разработка Kiyora, която ще бъде демонстрирана за първи път в Япония. Футуристичният автомобил ще бъде оборудван с новата автоматична трансмисия на компанията, която в комбинация с олекотената конструкция и оптимизираната аеродинамика, е гаранция за това, че от концепцията може да се очаква среден разход на гориво от 3.1 литра на 100 километра.

Източник: auto-press.net


Коментари

Добави коментар

Реклама