Новини » Еко-ауто

e-Wolf разкриха революционния електрически спортен автомобил e-1



30.09.2009г 

e-Wolf разкриха революционния електрически спортен автомобил e-1 e-Wolf разкриха революционния електрически спортен автомобил e-1.

Екологичният атлет напомня на акула с някои от компонентите по каросерията си. e-1 използва ултралеко шаси от въглеродни влакна и алуминий. Каросерията също е изградена от въглеродни влакна и общата маса на автомобила в крайна сметка възлиза на 450 кг.

За задвижването отговаря
модерна Li-Tec батерия, която притежава 84 CERIO клетки
. Масата на всяка една от тези клетки е 1 кг, а размерът им – 23 х 18 см. И макар и това да не звучи толкова впечатляващо, то клетките притежават по-добра температурна „толерантност” и по-голям капацитет в сравнение с традиционните електрически батерии.

Пакетът е свързван с
електрически мотор с мощност от 148 к.с, който позволява на колата да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди
. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. С едно зареждане автомобилът може да измине максимум 300 км, а батериите би трябвало да издържат поне 10 години.

И докато e-Wolf планират да стартират продажбите на е-1 в началото на 2010 година, то през 2011 година би трябвало да се появи е-2, който е доста по-интересен. Изглеждащ като футуристичен Lamborghini, e-2 ще бъде автомобил със задвижване на четирите колела, захранван от четири електрически мотора – съответно по мотор на колело.

Източник:tuning.bg


Коментари

Добави коментар

Реклама