BGWebCounter

Новини » Кола на месеца

Alfa Romeo MiTo 1.4 MultiAir


30.09.2009г 

Alfa Romeo MiTo 1.4 MultiAir
Alfa Romeo винаги е била олицетворение на високи инженерни постижения и прилагане на иновации в двигателостроенето и сега потвърждава това с представянето на революционната система MultiAir, развита и патентована от FPT – Fiat Powertrain Technologies.

Първият двигател от това революционно семейство е MultiAir 1.4. Той направи своята световна премиера с най-новия модел на марката Alfa Romeo – MiTo и ще се предлага в три различни модификации (105 к.с., 135 к.с. и 170 к.с. ), всички отговарящи на екологичния стандарт Euro5.

Първите два двигателя, представени с Alfa Romeo MiTo са 1.4 135 к.с. и 1.4 105 к.с. Техният дебют ще бъде последван от 1.4 170 к.с. MultiAir Turbobenzina, който ще допълни бензиновата серия двигатели на Alfa Romeo MiTo и ще бъде достъпен за чисто новата и уникална версия с оборудване “Quadrifoglio Verde”.

Модификацията на двигателя 1.4 135 к.с. Turbobenzina гарантира темперамента на Alfa Romeo MiTo като един спортен, добре балансиран автомобил, предназначен за клиентите, които търсят баланс между удоволствие от шофирането и нисък разход на гориво. Въртящият момент на двигателя с 135 к.с. е оптимален в широк оборотен спектър и осигурява гъвкаво ускорение на автомобила при всички скорости, маркирайки нова база за сравнение при бензиновите двигатели. При новия двигател с 135 к.с. максималната скорост и ускорението от 0 до 100km/h са най-добри в сегмента на малките автомобили.

Чисто новият двигател е проектиран да работи съвместно със системата Alfa DNA, което води до оптимално използване на динамичните характеристики. Това превръща пътуването на дълги разстояния в удоволствие, благодарение на добре балансираното съотношение тегло/ мощност и отличната реакция при изпълнение на подаваните от водача команди.
Освен чудесната си динамика, този двигател се отличава и с много добър разход на гориво от 5.6 l за 100 km. и CO2 емисии 129 gr/km.
Балансиран и същевременно темпераментен е двигателят 1.4 MultiAir 105 к.с.. превръщайки Alfa MiTo в безспорна звезда на градският трафик, осигурявайки пълна безопастност и лекота на шофиране при всякакви условия.
Най-мощната модификация на двигателя 1.4 MultiAir с 170к.с. ще бъде на разположение с ексклузивното ниво на оборудване “Quadrifoglio Verde”. Това бележи повторната поява на един исторически символ най-любим на феновете на Alfa по света, които са влюбени в славното минало на марката.
Отличителни белези на този автомобил включват съотношението между теглото и мощността (6.7 кг/к.с.), като по този начин се осигурява и рекордна ефективност на спирачната система и изключителна специфична мощност на двигателя от 124 к.с./л.

Двигателят 1.4 MultiAir Turbobenzina 170 к.с., е комбиниран с нова 6-степенна скоростна кутия с къс ход на лоста и осигуряваща бързо превключване. Той е прекрасен пример за развиваната концепция ‘downsizing’: високо технологични турбо двигатели с по-малък работен обем с висока мощност и нисък разход на гориво (139 g/km за CO2 и 4.8 l/100km за извънградско шофиране). Тези показатели са по-скоро за автомобил от по-нисък сегмент отколкото за спортен хечбек , с възможност за ускорение от 0 до 100 km/h само за 7 секунди.
Alfa Romeo MiTo “Quadrifoglio Verde” (четирилистна детелина) също е оборудвана с нова активна система на окачване, която контролира твърдостта на амортисьорите, увеличавайки още повече нивото на безопасност, комфорт и възможност за спортно управление.
Тази система е плод на сътрудничеството между Alfa Romeo и Magneti Marelli и се опира на опита на двете компании, натрупан в автомобилния спорт.
Новите MultiAir двигатели се произвеждат в Термоли (Кампобасо) в завода FPT – Fiat Powertrain Technologies и са проектирани да работят с усъвършенстваната система Alfa DNA, която дава възможност за избор на три режима за контрол на пътното поведение на автобомила. Системата “Start&Stop” , прави своя дебют заедно с двигателите MultiAir за първи път при Alfa Romeo. Системата временно изключва двигателя и след това го рестартира (полезна, когато се изчаква на светофар, например), като по този начин гарантира понижаване на разхода на гориво и по-ниски нива на шум в купето, когато устройството е включено.
Много характерен е и звука от двигателите MultiAir – специфичния спортен тембър, спечелил сърцата от любителите на Alfa Romeo.
Представянето на новите двигатели MultiAir допринася още повече за свежото излъчване на MiTo- печеливш модел, който вече се продава в 34 държави по целия свят и на 5 различни континента. Той може също да бъде поръчван с новият цвят Tornado Blue, който ще допълни широката вече гама от цветове за екстериора. Направени са и редица подобрения в купето, които още повече увеличават комфорта в автомобила. Подобренията засягат интериора, разнообразието от опции в оборудването на автомобила, а скоростният лост е скъсен с 2.5 см. Промени има също така и по кормилното управление, окачването и спирачната система.

Новата гама Alfa Romeo MiTo


Цветовата гама на Alfa Romeo е разширена, за да бъде отбелязан дебюта на двигателите MultiAir. Новият цвят Tornado Blue ще бъде добавен към съществуващите вече налични цветове, увеличавайки възможните комбинации между интериор и екстериор.
Постоянния контакт с клиентите и старателна работа от страна на екипа от отдадени инженери допринасят за множество технически подобрения в областта на интериора и оборудването на автомобила. Скоростния лост е скъсен с оглед на повишаване на скоростта на работа на скоростната кутия. За да се оптимизира комфорта на шофиране според изискванията на клиента в кормилното управление и окачването са направени някои промени в настройките.
Alfa Romeo MiTo предлага два турбодизелови двигателя (1.3 JTD 90 кс. и 1.6 JTD 120 к.с.) които допълват гамата от наличните бензинови двигатели (1.4 78 к.с., 1.4 Т-Jet 120 к.с., 1.4 T-Jet 155 к.с.) с два нови MultiAir двигателя: 1.4 105 к.с. и 1.4 135 к.с. Turbobenzina.
Моделът се предлага с две нива на оборудване (Progression и Distinctive), 7 различни тапицерии плюс най-висококачество кожен салон “Pelle Frau” в три различни цвята; 5 интериорни цветови комбинации. Като опция се предлагат пет вида лети джанти с размери: 16”, 17’’ и 18” както и 10 външни цвята, отразяващи напълно спортния дух на Alfa Romeo.

Коментари

Добави коментар