Новини » Тунинг

Топ 10 на най-полезните "щуротийки" в колата



05.10.2009г 

Топ 10 на най-полезните "щуротийки" в колата Винаги това, което не е задължително за една кола е било най-желано от собствениците на автомобили. Първо, защото прави колата уникална. Второ, защото разкрива характера на притежателя и е нещо като подпис и заявление пред света: "Това съм аз! Настигни ме, де!". Трето, защото така се печели популярност, престиж и уважение, а кой не се нуждае от тях.

И така:

No.10 – Осветление на тавана в стила на нощно небе

Rolls-Royce Phantom Coupe
Когато някой се раздели с поне 400 000 долара, за да придобие новия Rolls Royce Phantom Coupe, то той би очаквал някои от най-изпипаните детайли. Вътрешното осветление, което ви влияе на настроението, може да бъде считано за такова. Става дума за 1 600 светлинни диода, които са вградени в тавана на автомобила и могат да бъдат настройвани по яркост. Може и да изглежда безполезно, но иронията е, че всъщност е много приятно.

No.9 – Хроно пакет

Porsche 911
Когато човек говори за Porsche 911, си мисли предимно за едни наистина потентни автомобили, които се представят страхотно на пистата. И макар и да има достатъчно добре квалифицирани момчета на пистите, за да ви измерват времена, то Porsche са решили да приложат собствено решение на този проблем. Налице са аналогов и дигитален дисплей, а в случай, че наистина сте горди от резултата си, то можете да го пренесете на вашето портативно устройство. Най-малкото е по-безопасно от това да държите хронометър в едната си ръка.

No.8 - iDrive

BMW
Мнозина всъщност са се оплаквали от системата iDrive на BMW. Но истината е, че това важеше за първото й поколение. Най-новата й интерпретация вече е наистина полезна. Както можете да видите в BMW 7-Series, системата сега е много по-лесна за работа, а и също така е обградена от много по-малко бутони за по-лесен достъп до ключова информация. Всъщност . . . всичко й е по-лесно.

No.7 - Sirius телевизор за задните седалки

Dodge Grand Caravan
Ето, че има начин да накарате децата на задната седалка да спрат да ви разсейват, докато карате кола. Просто ги запознайте с екстрата Sirius Backseat TV. Това е една много полезна опция за Grand Caravan, която позволява на живо да се гледат програмите Cartoon Network, Disney Channel и Nickelodeon. Лошото е, че няма спортни канали, така че вие и вашите приятели трудно ще можете да намажете.

No.6 - Manettino

Ferrari 430 Scuderia
Ferrari F430 Monza бе малко пипнат и се превърна в 430 Scuderia, включващ системата manettino. Това е многофункционална система на волана, която оптимизира настройките и представянето на автомобила, напомняйки на болид от Формула 1. Можете да избирате режими като Sport и Race, при които настройките стават все по-спортни, окачването все по-твърдо, управлението по-прецизно . . . С помощта на тази опция колата може да се превърне в Enzo.

No.5 - Naim Audio System

Bentley Azure
Забравете за удоволствието от това да карате Bentley Azure. Просто самото управление е малко скучно. И все пак има поне една причина, която би ви накарала да изберете този модел, и това е аудио системата Naim. Дали е полезна? Ако цените звука в автомобила си, този въпрос е напълно излишен. Пакетът Naim предлага най-мощната аудио система, която се предлага стандартно в автомобил. Представете си мощност от 1 100 вата, 11 високоговорителя и 2 субуфера.

No.4 - SI-Drive

Subaru
Има добро, има и по-добро. Subaru вече притежават отлична система за задвижване на четирите колела, но сега системата им предоставя опции за контролиране работата на трансмисията и чувствителността на педала за газта. Не, това не е отговор на BMW iDrive. Просто в зависимост от условията на пътя или настроението ви можете да контролирате управлението на своя автомобил.

No.3 - Night Vision

BMW 5-Series
Това далеч не е първият път, в който в сериен автомобил се предлага система за нощно виждане (ако си спомняте Deville на Cadillac), но тази полезна функция е изключително подобрена в немския автомобил. Посредством монтирана отпред инфрачервена камера системата Night Vision на BMW показват животни, хора и всичко останало на близо 250 метра пред вас. Нещо повече – тя разпознава много по-добре обектите, отколкото други аналози.

No.2 – Personal Car Communicator

Volvo S80
Системите за влизане в автомобил без ключ засега все още са запазени за луксозните автомобили, като е лесно да бъдат класифицирани като луксозни джаджи. Но какво ще кажете за подобна система, която освен това може да ви предпази? Това всъщност е една необходимост в днешно време. Винаги е добре автомобилът ви да може да ви каже какво лежи във вашия автомобил. Както винаги, Volvo имат едно много новаторско решение: сензор за засичане на сърдечния ритъм, който е вграден в системата Personal Car Communicator. Така вие ще сте наясно с всички евентуални опасности, които може да ви чакат в колата ви.

No.1 - OnStar

Автомобилите на GM
Може и General Motors да са правили грешки с някои системи, но определено са уцелили с OnStar. Заводската система, която едно време бе пълна иновация, сега се среща редовно във всички модели – от Cobalt до представителите на Cadillac. И макар и да можете да станете прекалено зависими от възможностите й за навигация и за hands-free обаждания, то някои обезопасяващи аспекти също не са за подценяване. Системата позволява да се прави диагностика на колата, като дори може автоматично да забави откраднат автомобил, докато крадецът е все още вътре.

източници: AskMen, tuning.bg


Коментари

Добави коментар

Реклама