Новини » Спорт

Коди Крокър спечели за четвърти пореден път титлата по рали на Азия и Пасифика



06.10.2009г 

Коди Крокър спечели за четвърти пореден път титлата по рали на Азия и Пасифика Пилотът на Субару – австралиецът Коди Крокър спечели за четвърти пореден път титлата по рали на Азия и Пасифика, след като завърши първи в генералното класиране на рали Индонезия този уикенд.
Крокър взе титлата един кръг преди края на сериите, които са под егидата на ФИА, като от старта до финала на състезанието той непрекъснато контролира колоната.


Втори в състезанието е японецът Катсу Тагучи (Мицубиши Лансър Ево 9), а на трето място е съотборникът на Крокър в Субару Индонезия – новозеландката Емма Гилмор. Следващите три места в генералното класиране са за индонезийците братята Акса - Себхан (Мицубиши Лансър Ево 9) и Садикин (Мицубиши Лансър Ево 9) и Судкар (Мицубиши Лансър Ево 7).

В състезанието участваха и три Мицубиши Лансър Ево 10, но тяхното представяне бе съпроводено от множество проблеми – колата на Ямашида имаше трудности със скоростната кутия, на Сумиява – проблем с управлението и скоростната кутия, „десетката” на индонезиецът Гил – проблеми със скоростната кутия и повредена връзка на турбокомпресора. Въпреки това Гил записа две втори места в четвъртия и шестият скоростен етап на рали Индонезия.

Агенция "Фокус"


Коментари

Добави коментар

Реклама