Новини » Автоновини

Шефът на Lancia поема и марката Chrysler



06.10.2009г 

Шефът на Lancia поема и марката Chrysler Вече е ясно - ръководството на Chrysler Group LLC е взело решение за разделянето на марката Dodge на две отделни марки- Dodge Ram и Dodge Car. Според официалното изявление на Серджио Маркионе- изпълнителен директор на американския гигант, това ще позволи да се защитят и развият уникалните качества на продуктите от портфолиото на основната марка Dodge.

Успоредно с това изявление, бяха оповестени и
сериозни промени в ръководството на останалите марки на Chrysler Group LLC.


-Марката Chrysler ще бъде оглавена от Оливие Франсоа, което ще заеме поста президент и изпълнителен директор. Той идва от страна на Fiat Group Automobiles, където преди това е отговарял за марката Lancia и пост, който ще продължи да изпълнява.

-Фред Диаз заема поста президент и изпълнителен директор на новосформираната Dodge Ram, като в същото време ще отговаря и за продажбеното подразделение на компанията на територията на Съединените Американски Щати.

-Ралф Жил поема отговорността, като президент и изпълнителен директор на Dodge Car, като ще продължи да изпълнява и функциите си в подразделението на продуктор дизайн на групата

-Майкъл Менли остава на поста президент и изпълнителен директор на Jeep, като ще отговаря и за международните дейности на пазарите извън NAFTA.

- Питър Фонг (шеф на марката Chrysler) и Майкъл Акавити (шеф на марката Dodge) напускат Chrysler Group LLC по лични причини.


Източник: auto-press.net


Коментари

Добави коментар

Реклама