Новини » Автоновини

Марката Dodge се раздели на две



06.10.2009г 

Марката Dodge се раздели на две
Марката Dodge се раздели на две отделни компании. Поделението Ram, носещо името на известния пикап на Dodge, ще поеме изцяло бизнеса с пикапи и всъдеходи. Под марката Dodge пък ще се произвеждат само леки коли, които ще се разпространяват в цял свят. Това е поредната стъпка от преструктурирането на фалиралия американски производител Chrysler Group, която бе предприета, след като шефът на Fiat Серджо Маркионе застана начело.
“Стратегията с конкретно фокусирани марки ще позволи да запазим и подобрим уникалните продукти в рамките на Dodge, който вече се състои от две марки - Dodge Ram и Dodge Car”, коментира Маркионе.
Същевременно италианският бос, който застана начело на Chrysler Group след купуването на американската фирма от Fiat, започна да въвежда характерния си метод на управление. Висшите мениджъри в целия Fiat са натоварени с по две отговорни длъжности и тази организация ще бъде прехвърлена и към Chrysler.
За шеф на марката Dodge Ram е назначен Фред Диаз, който поема лична отговорност както за печалбите, така и за загубите на компанията. Диаз също така ще е ръководител на продажбите на американския континент. Фред Диаз досега е бил административен ръководител на бизнес центъра на Chrysler в Денвър.
Ралф Жил, който в момента изпълнява ролята на ръководител на продукти и дизайн в Chrysler Group, ще остане на тази позиция, но същевременно става шеф на поделението Dodge Car. Той също ще носи лична отговорност за резултатите на поверената му компания.
Шеф на марката Chrysler е бившият ръководител на Lancia Оливие Франсоа. Той също ще съвместява няколко длъжности, като ще отговаря за продуктите на Chrysler и за маркетинговите стратегии и рекламната политика на всички марки в Chrysler Group – Chrysler, Dodge Ram, Dodge Car и Jeep.




Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама