Новини » Автоновини

Данъчен инспектор подправял регистрационни талони



07.10.2009г 

Данъчен инспектор подправял регистрационни талони При специализирана полицейска операция, проведена вчера, служители на “Икономическа полиция” при ОДМВР-Силистра са задържали младши инспектор в общинската данъчна служба.
До разкритията, уличаващи данъчния служител в престъпление по служба, се стигнало в хода на неколкомесечно разследване. Изяснено било, че в качеството си на длъжностно лице Л.Г./34г./
манипулирал данни в компютърната система на данъчната служба с цел намаляване на дължимия годишен данък за моторни превозни средства от физически лица.
До момента са установени
около 50 случая
, в които той занижавал показателите за мощността на декларираните автомобили.
Нанесената щета на общинския бюджет за 2008 г. възлиза на
около 4000 лв.
В голяма част от случаите общинският служител е извършвал услугата срещу заплащане. Облагодетелстваните физически лица са от разнородни социални групи, включително работещи в общински и държавни структури.
При извършено претърсване в дома на Л.Г. е иззета компютърна конфигурация, в която вероятно се съдържат данни за подправени регистрационни талони на моторни превозни средства.
34-годишният данъчен инспектор е задържан с полицейска мярка за 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство.
Акцията е проведена под надзора на окръжна прокуратура.Работата по случая продължава.


Коментари

Добави коментар

Реклама