Новини » Автоновини

Новият Top Gear идва с бурята McLaren MP4-12C



09.10.2009г 

Новият Top Gear идва с бурята McLaren MP4-12C
Новият, 29-и брой на Top Gear идва с разбулването на доскоро най-прилежно пазената тайна в автомобилния бизнес – McLaren MP4-12C, наследника на феноменалния McLaren F1. На 12 страници в излизащото утре на пазара издание са разкрити всички подробности около автомобила, разработката му, плановете на британската компания и т.н, и т.н. Нагледно са представени ултрамодерните технологии и новости на модела. Думата е дадена и на боса на McLaren Рон Денис.
Британското в броя продължава с пореден поглед върху още един ексклузивен модел – Aston Martin One-77. Автомобилът още не е тестван, но журналист от британското списание поне е седнал в салона му и е запалил двигателя. Наред са Rolls-Royce Ghost и Bentley Mulsanne, показан за първи път в Пебъл Бийч, Флорида. Тепърва ще се говори за спорния дизайн на Mulsanne, а подобаващо е изпратен неговият предшественик Arnage T - с няколко обиколки на овал в Северна Каролина. Зад волана обаче е не кой да е, а Ричард Пети, най-успешният пилот в историята на НАСКАР. Прочетете историята на Краля, както и историята на автомобилните надпревари в Америка въобще, тръгнали от контрабандата с алкохол.
Следва нещо типично за Стиг, който се изявява зад волана на… Toyota Prius и Honda Insight. На пръв поглед странен сравнителен тест за „нещото” с бялата каска, но явно дори „то” е наясно какво ни чака в бъдеще. Наш екип го видя на изложението във Франкфурт и претвори с 29-и брой – суперколи на ток: Audi e-tron, хибриден SLS AMG, умопомрачителния BMW Vision Efficient Dynamics… Край реката Майн Renault извади цели четири алтернативни концепции, а нещата наистина са сериозни, след като се планира електрически Trabant.
Добре че има марки като Ferrari, които все още ни носят радост и организират събития - например на пистата в Бърно. Любо Станиславов бе там и участва в състезание за смяна на гуми заедно с Марк Жене.
Други интересни репортажи в броя са от родното „Суперкар рали” и едно пътуване с Opel Insignia по специален повод до Солун.
Броят разказва за легендарния тест пилот на Lamborghini Валентино Балбони – човек, на когото много може да се завижда заради професията му. Покрай интервюто с него Том Форд тества Lambo Gallardo Balboni. Тествани са също BMW 5-series GT, Porsche Panamera Turbo, SEAT Ibiza Cupra, два Corvette и т.н. Представени са също така старото и новото VW Polo.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама