Новини » Автоновини

Honda най-накрая разкри VFR 1200F



09.10.2009г 

Honda най-накрая разкри VFR 1200F

След поредица от слухове, спекулации и шпионски снимки, Honda официално разкри над 100 фотографии и детайли около новия си спортен турър VFR 1200F, който изглежда по-внушително от очакванията.
Значителни усилия са направени по подобрения на аеродинамиката. Honda говори за “обтекателни” пластове, които разделят въздушния поток на две – единият да охлажда двигателя, а другият да предпази водача (и пътника) от топлинен удар, като също ги охлажда. На една от снимките се вижда, че предното стъкло е двойно именно заради това, което, разбира се, е допълнителна опция.
VFR 1200F е с алуминиево шаси, което е задвижвано от 1237 куб. см V4 двигател. Той разполага с максимална мощност от 172 к.с. при 10 000 об/мин и максимален въртящ момент 115 Нм при 8500 об/мин. Четирицилиндровият V-образен мотор произвежда 80% от капацитета на въртящия момент само при 3000 об/мин. Задното окачване е Pro-link (моно амортисьор) и може да се регулира.
Всичката техническа информация за този нов модел в гамата на Honda говори, че е ориентиран към сериозни ездачи, които пътуват надълго на две колела. Интересното е, че за първи път Honda поставя кардан на машина със спортни претенции. От компанията казват, че “той се чувства като верига” и няма да повлияе на динамиката. Скоростната кутия е с 6 предавки, като тя може да работи в механичен или автоматичен режим. Съединителят е с ограничено приплъзване, за да се избегне блокаж на задното колело в случай на рязко сваляне на предавките. Относно спирането нелекият VFR (около 220 кг) е екипиран с ABS, а апаратите на предните дискове (320 мм) са с шест бутала.
Бордното табло е пълно. Аналоговият оборотомер е в средата, обграден от два цифрови дисплея – в лявата част за километража и горивото, а отдясно за температурата, километрите и останалите показатели. Управлението е направено да бъде максимално лесно, като например стандартната позиция на клаксона и мигачите е разменена.
Към допълнителното оборудване влизат два странични и една централна твърда кутия за багаж, отопляеми дръжки и др. Може да бъде инсталирана и GPS система, която да бъде управлявана, без водачът да маха ръце от кормилото.
На предстоящия салон в Токио японската марка ще разкрие цената, както и дата на продажби.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама