Новини » Автоновини

Porsche се замисля върху по-ниска цена от обичайната за марката



10.10.2009г 

Porsche се замисля върху по-ниска цена от обичайната за марката Единственото "бюджетно" за сега Porsche е някое старо, което можете да намерите по обявите в Интернет. Но не това е причината в Щутгард да мислят за модел с доста по-ниска от обичайната за марката цена. Тази идея само година две-назад би изглеждала еретична за всеки, свързан с проектирането и производството на скъпите спортни немски автомобили. Но днес тя звучи вече и от устата на сериозно разположени в иерархията на фирмата личности.

Волфганг Дуерхаймер, директор по развитието на марката, каза че вече приоритетен проект в листата му е кола, далеч по-евтина от сегашната най-достъпна - Boxster. Според него, обединението с VW и по-задълбоченото индустриално сътрудничество между двете марки ще помогне да се намалят производствените разходи по подобен модел.

Другата причина за търсенето на нов, евтин модел е нуждата от по-обемно производство на марката. Porsche би трябвало да реализира средно по 150 000 коли годишно, за са остане на печеливши позиции, като за целта ще помогне наличието на нови модели, според CEO на марката Михаел Махт.

"Ако икономиката се надигне отново, лесно можем да си представим достигането на 150 000 продадени автомобили Porsche годишно" е споделил Махт пред Welt am Sonntag. "Но това не може да се направи със само четирите модела, които предлагаме днес. Ако вдигнем тяхното производство, то изчезва ексклузивитета на марката. Затова трябва да мислим за нови и по-евтини модели".


Източник: auto-press.net


Коментари

Добави коментар

Реклама