Новини » Автоновини

Меморандум за разбирателство между PEUGEOT и NAZA за асемблиране и продажба на 207 Седан в Малайзия



12.10.2009г 

Меморандум за разбирателство между PEUGEOT и NAZA за асемблиране и продажба на 207 Седан в Малайзия Автомобили PEUGEOT и NAZA Group, един от основните малазийски производители, подписаха в Париж под Високия Патронаж на Министър-председателя на Малайзия, господин Нажиб Тун Разак, Memorandum of Understanding за производство на 207 Седан.

Събитието стана в хотел Жорж V в Париж по време на официалното посещение на Министър-председателя на Малайзия във Франция. Споразумението бе подписано от господата Назарудин Назимудин, Президент на NAZA Group, и Жан-Марк Гал, Генерален Директор на Автомобили PEUGEOT. Проектът е част от първата фаза на сътрудничеството между NAZA Group и Автомобили PEUGEOT, започнало през 2006 с асемблирането на 206.

Този нов етап бележи задълбочаването на сътрудничеството между Автомобили PEUGEOT и малазийския производител.
Той предвижда производството и продажбата на 18 000 автомобила 207 Седан.
По този начин, Автомобили PEUGEOT засилва позициите си в ASEAN, една от големите икономически зони в Азиатско-Тихоокеанския регион, и продължава развитието си извън Европа, пазар който представлява 40 % от годишните световни продажби на Марката.

Производството на 207 Седан в Малайзия ще се възползва от митническите спогодби в рамките на ASEAN и моделът ще се продава в други страни от зоната (Тайланд, Индонезия...), където през 2008 година са продадени 2 милиона автомобила.
Производството ще започне през октомври 2010 в завода на NAZA в Гурун на 380 километра северно от Куала Лумпур.


Новото сътрудничество доказва, че Автомобили PEUGEOT продължава развитието си на международния пазар и по-специално в районите с голям потенциал.



Коментари

Добави коментар

Реклама