Новини » Автоновини

Нова акустична лаборатория на Volvo



16.10.2009г 

Нова акустична лаборатория на Volvo Volvo откри нова акустична лаборатория за тестване на автомобили. Тя е разположена в самия производствен център на компанията в завода в Торсланда, Швеция.
Лабораторията е с размери 22х15,9х6,75 метра. Сградата е бетонна, като са взети мерки да бъде напълно изолирана от външни вибрации и звуци. Звуко- и виброизолационното покритие на стените и тавана е с дебелина 1,5 метра. Апаратурата позволява да се тестват автомобили с мощност до 410 конски сили с предно задвижване или 4х4. "С новата тестова лаборатория можем да изпробваме нашите 4х4 автомобили в напълно нова среда в сравнение с досегашните възможности", казва Ева Лахти, която е акустичен инженер във Volvo.
Има три основни типа звуци в автомобилите. Това са дразнещите (скърцане, хлопане, шумът от вятъра и от търкалянето на гумите), информиращите (звукът на двигателя, цъкането на контролните уреди) и впечатляващите звуци (звукът от затваряне на вратата, ръмженето на двигателя). Идеята е да се изолира първият тип на дразнещите звуци и да се акцентира върху другите два типа.




Източник: Агенция Speed-Press


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама