Новини » Автоновини

Nissan работи над ново поколение акумулатори за електроавтомобили



20.10.2009г 

Nissan работи над ново поколение акумулатори за електроавтомобили Nissan Motor сериозно се е заел със задачата да стане лидер в производството на серийни електромобили или, в краен случай, да притежава правата над технология, способна да осигури тази първа позиция. Това заяви президентът на компанията Карлос Госн (Carlos Ghosn). Става въпрос за акумулатори, които ще имат мощност и енергообмен няколко
пъти по-големи от литиево-йонните батерии
. Новите батерии ще бъдат и по-леки. Не е ясно колко ще струват и кога ще започнат да се произвеждат.
Независимо че все още няма официална информация относно техническата част е известно, че Nissan Motor се занимава самостоятелно с разработването на новите батерии, т.е. без участието на основния си партньор в тази област – японския NEC Corp. Според непотвърдена информация, новите батерии могат да увеличат пробега без презареждане на автомобила Nissan Leaf (който се подготвя за излизане на пазара)
от 150 до около 650 км.
Ако това се окаже истина, то пробива на електрокари Nissan е осигурен. При това президентът на компанията уточни, че Nissan не възнамерява да използва разработката самостоятелно и ще я сподели с другите автопроизводители, при съответните условия, разбира се.



Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама