Новини » Автоновини

Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. Видео24.10.2009г 

Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. Видео Mazda работи върху следващото поколение RX-7

Новите технологични изненади от Mazda:

Mazda SKY-G - бензинов двигател от ново поколение с директно впръскване на гориво. Силовата установка забележимо намалява разхода на гориво и увеличава мощността благодарение на повишения топлинен КПД.
Mazda SKY-D - екодвигател с добри показатели за разход на дизел, висока мощност и въртящ момент, ниско ниво на на замърсяване със СО2.
Mazda SKY-Drive - автоматична скоростна кутия от ново поколение, която е с 5% по-икономична от съществуващите.

Японският производител Mazda в най-близко бъдеще възнамерява да представи цяла серия нови спортни автомобили, включително модел RX-7 от следващо поколение. Преди откриването на международния салон Tokyo 2009 главният дизайнер на Mazda Икуо Маеда в интервю за Autocar съобщи, че е създал първите ескизи на новото поколение Mazda RX-7, но решението за производството на автомобила зависи от актуалната световна финансова ситуация. "Искаме да пуснем нова версия на RX-7 и, ако пазарът ни позволи да пуснема колата в серийно производство, то незабавно ще пристъпим към създаването й" - каза главният дизайнер на компанията. Също така Икуо Маеда подчерта, че новият "спортист" Mazda RX-7, както и предшественика му, ще се предлага с роторен двигател и ще бъде предназначен за двама. Предполага се, че автомобилът ще получи 1,6-литров мотор с мощност от 250 до 300 "коня". Дизайнерът добавим че освен Mazda RX-7 в компанията "бял свят" ще видят още няколко спортни коли, първата от които може да се види на един от големите автосалони през следващата година.

Източник: autopress.tv
Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама