Новини » Автоновини

Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. Видео24.10.2009г 

Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. ВидеоMazda работи върху следващото поколение RX-7

Новите технологични изненади от Mazda:

Mazda SKY-G - бензинов двигател от ново поколение с директно впръскване на гориво. Силовата установка забележимо намалява разхода на гориво и увеличава мощността благодарение на повишения топлинен КПД.
Mazda SKY-D - екодвигател с добри показатели за разход на дизел, висока мощност и въртящ момент, ниско ниво на на замърсяване със СО2.
Mazda SKY-Drive - автоматична скоростна кутия от ново поколение, която е с 5% по-икономична от съществуващите.

Японският производител Mazda в най-близко бъдеще възнамерява да представи цяла серия нови спортни автомобили, включително модел RX-7 от следващо поколение. Преди откриването на международния салон Tokyo 2009 главният дизайнер на Mazda Икуо Маеда в интервю за Autocar съобщи, че е създал първите ескизи на новото поколение Mazda RX-7, но решението за производството на автомобила зависи от актуалната световна финансова ситуация. "Искаме да пуснем нова версия на RX-7 и, ако пазарът ни позволи да пуснема колата в серийно производство, то незабавно ще пристъпим към създаването й" - каза главният дизайнер на компанията. Също така Икуо Маеда подчерта, че новият "спортист" Mazda RX-7, както и предшественика му, ще се предлага с роторен двигател и ще бъде предназначен за двама. Предполага се, че автомобилът ще получи 1,6-литров мотор с мощност от 250 до 300 "коня". Дизайнерът добавим че освен Mazda RX-7 в компанията "бял свят" ще видят още няколко спортни коли, първата от които може да се види на един от големите автосалони през следващата година.

Източник: autopress.tv


Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. Видео
Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. Видео
Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. Видео
Mazda ще представи серия нови спортни автомобили. Видео


Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi GT 10W-40
G-Profi GT 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1662.96лв.
Купи