Новини » Спорт

Роси е недостижим с 286 точки за генералното класиране



25.10.2009г 

Роси е недостижим с 286 точки за генералното класиране Валентино Роси с "Ямаха" защити световната си титла по мотоциклетизъм в клас MotoGP.

30-годишният Роси финишира трети в предпоследния старт от сезона за Голямата награда на Малайзия и е недостижим на върха на генералното класиране.

Така италианецът спечели за седми път шампионата в Кралския клас, а това е общо девета титла в кариерата му, след като той триумфира при 125-кубиковите (1997 година) и при 250-кубиковите мотоциклети (1999).

Австралиецът Кейси Стоунър с "Дукати" поведе колоната на мократа писта "Сепанг" от първата обиколка и завърши с време 47:24.834 минути. Той изпревари с почти 15 секунди втория Дани Педроса (Испания) с "Хонда".

Роси пък завърши на почти 20 секунди след победителя и записа 163-то класиране на подиума в 226-то състезание в кариерата си.

Основният конкурент на италианеца за титлата Хорхе Лоренсо от Испания с "Ямаха" остана четвърти на 5.5 секунди зад Роси.

Лоренсо, който завърши втори в квалификациите след италианския си съперник, беше наказан да потегли от последна позиция, тъй като закъсня при подреждането за старта на надпреварата, което до голяма степен предреши двубоя за титлата.

Така преди последното състезание от сезона във Валенсия след две седмици Роси е недостижим с 286 точки, пред Лоренсо с 245 точки и Стоунър с 220 точки.
Източник: sportni.bg

Снимка: EPA/AHMAD YUSNI/БГНЕС


Коментари

Добави коментар

Реклама