Новини » Изложения

Toyota FT-86 Concept - премиера в Токио. Видео29.10.2009г 

Toyota FT-86 Concept - премиера в Токио. Видео Toyota FT-86 бе представена на изложението в Токио. Въпреки че е под марката на Toyota, колата е разработена съвместно със Subaru.

Спортното купе разполага с 2+2 места за сядане и има доста компактни размери - 4 160мм. дължина, 1 760мм. широчина и 1 260мм. височина, а разстоянието между двете му оси е 2 570мм.

Концепцията Toyota FT-86 е оборудвана с бензинов, 2.0-литров, боксеров двигател на Subaru, чиято мощност е 160к.с., но при серийната версия тя ще бъде увеличена вероятно до 200к.с.


Други подробности, които са известни около съвместния автомобил на Toyota и Subaru са, че при него задвижването се предава към задните колела, посредством петстепенна механична скоростна кутия, а спирачките са с марка ADVICS.

Спортният автомобил е дело на европейското дизайнерско студио на Toyota (Europe Design Development), от където са обърнали специално внимание на центъра на тежестта, който е доста ниско разположен, и на аеродинамичните характеристики на купето.

Източник: autoblog.bgОще по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама