Новини » Любопитно

Петгодишно момиченце спаси майка си след катастрофа



29.10.2009г 

Петгодишно момиченце спаси майка си след катастрофа Ники и Мери Бътлър пътували с джип през прохода Кроуснест Пас. Машината поднесла по така наречения "черен лед". Возилото се хлъзнало по пътя, ударило мантинелата и се
преобърнало 4 пъти
по стръмното нанадолнище, пише calgaryherald.com
Когато джипът спрял, малката Мери видяла, че майка й кърви от рана на главата. Тя се опитала да я събуди, но
жената била в безсъзнание
.

Вместо да се разреве и да стои до майка си обаче, 5-годишното момиченце, откопчало колана си, провряло се през счупеното задно стъкло и изкачило 45-те метра по стръмното, каменисто и заснежено нанагорнище до магистралата, където
спряло първото минаващо превозно средство
, камион за опесъчаване.

Мери казала на шофьора, че майка й е в беда и посочила надолу. Поглеждайки от пътя, човекът изобщо не успял да види джипа.

„Бяхме паднали толкова надолу, че никой нямаше да ни забележи. Не искам да се замислям какво щеше да стане ако дъщеря ми не беше повикала помощ.” казва гордата майка.

Ники Бътлър се събудила 3 дни по-късно
в болницата със счупена ръка с метални пластини, възстановени нос и скула и шевове от едното ухо през челото та чак до другото. Плюс фрактури на шийни прешлени.

След като се възстановила майката отишла до мястото на катастрофата и слязла по нанадолнището до мястото, където джипът спрял. Обратното изкачване доста я затруднило и тя била изумена, че 5-годишната й дъщеричка изобщо е тръгнала.

По този въпрос малката отговорила „Трябваше да спася мама, защото я обичам.”/
БЛИЦ




Коментари

Добави коментар

Реклама