Новини » Автоновини

Yamaha спря производството си в Италия



29.10.2009г 

Yamaha спря производството си в Италия
След като Валентино Роси спечели в MotoGP, а Бен Спийс в Superbike, годината се оказа много добра за Yamaha, най-малкото от спортна гледна точка. По отношение на производствената дейност обаче всичко сякаш отива на лошо.
Honda вече спря производството в своя завод в Испания, като ще го трансферира в Италия. Сега Yamaha затвори своя италиански завод, за да прехвърли асемблирането на мотоциклети в Испания. Тази почти банална размяна по време на криза обаче ще се отрази най-вече върху работните места. Общо 180 души от 340 в Honda и 67 от 180 в Yamaha ще загубят работата си.
Преди два дни управлението на Yamaha Italy, намиращо се в Лесмо, в периферията на Монца, обяви спирането на производствената линия на моделите XTZ (на снимката) и преместването на дейността си в испанска фабрика в Барселона. Вчера служителите са протестирали пред входа на завода, за да се противопоставят на преместването и да изложат аргументи против делокализацията на Yamaha.  
Запитани от медиите, синдикатите твърдят, че в действителност италианският завод изобщо не е на червено и дори е реализирал печалба тази година.





Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама