Новини » Автоновини

Европейските победители в конкурса Young Creative Chevrolet 2009 бяха наградени със стил



30.10.2009г 

Европейските победители в конкурса Young Creative Chevrolet 2009 бяха наградени със стил Студентите-победители в конкурса Young Creative Chevrolet 2009 бяха почетени със стил на 29 октомври, 2009 година. Лайфстайл събитието
"Spark of Fashion" на Chevrolet
, което се проведе в Берлин, Германия, беше перфектният начин да бъдат връчени европейските награди, защото цялата вечер беше посветена на модата - една от петте дисциплини на конкурса. Звездата на вечерта беше костюмираната версия на напълно новия градски автомобил Chevrolet Spark, която беше създадена от младата берлинска модна дизайнерка Mischa Woeste от Smeilinener.

Основан през 2007 година, конкурсът за студенти по приложни изкуства Young? Creative? Chevrolet! подкрепя бъдещите млади таланти и стимулира студентите да погледнат на Chevrolet от тяхната собствена творческа перспектива. Конкурсът се разрасна бързо от първоначалните 32 училища по изкуства, участващи през 2007 година, до 120 - в конкурса тази година.

В началото на лятото тази година, международно жури избра европейските победители в конкурса Young Creative Chevrolet 2009 от общо над 530 проекта в категориите „мода", „фотография", „визуални изкуства", „видео" и „музика", представени за оценка на националните журита в 19 европейски страни.

Критериите за решението на журито бяха:

творчество/иновативност, тълкуване на марката, артистични качества, възможност за използване в комуникационните материали на марката.

Европейското жури се събра в Библиотеката на киното (Libreria del Cinema) - очарователна библиотека в модерния квартал Трастевере в Централен Рим. Членовете на европейското жури са от различни европейски страни (Хърватска, Германия, Италия, Швейцария и Великобритания), имат различно образование и са специалисти в различни професионални области . Те разгледаха проектите, получили първа награда в националните конкурси на 19 европейски страни.

Жасмин Бертуси, член на жури 2009 година, специалист в дисциплината „фотография", отбеляза: "Проектите показват удивителна ангажираност от страна на всички студенти: смес от творчество, сериозна работа и вдъхновяващи тълкувания на марката."

Фабио Фалети, член на жури 2009 година, специалист в дисциплината „мода", каза: "В деня, в който журито заседаваше, витаеше страхотен дух и енергия. Щастлив съм, че участвах в този проект, организиран от Chevrolet, който подкрепя младите дизайнери и артисти. Проектите на студентите показваха талант и професионализъм, което означаваше, че за нас беше много трудно, но и интересно да изберем победителите."

Йенс Люг, член на жури 2009 година, специалист в дисциплината „визуални изкуства", подчерта: "Този конкурс подготвя почвата за плодовито сътрудничество с тези талантливи нови артисти. Тази година имаше огромно разнообразие на проектите с голямо богатство на графични стилове."

Вследствие на успеха на конкурса Young Creative Chevrolet 2009 година, днес Chevrolet откри четвъртото издание на уникалната си и творческа програма. Концентрирайки се отново върху дисциплините „мода", „фотография", „визуални изкуства", „видео" и „музика",
студентите бяха поканени да черпят вдъхновението си от електрифицираните автомобили на Chevrolet, Chevrolet Spark и Chevrolet Volt.



Коментари

Добави коментар

Реклама