Новини » На път

Слаб сняг превалява на АМ “Хемус” и в района на Смолян



31.10.2009г 

Слаб сняг превалява на АМ “Хемус”  и в района на Смолян От “ПЪТНА ПОЛИЦИЯ” – КАТ предупреждават, че пътните настилки в по голямата част от страната са мокри. Вали слаб дъжд в областите Велико Търново, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Стара Загора, Пловдив, Ямбол, а високите места на област Смолян са заснежени.

Слаб сняг превалява на АМ “Хемус” от тунел “Витиня” до тунел “Топли дол”, в района на Гинци, на прохода “Шипка”Родопите и Паничково. Частични заледявания на участъци има на прохода “Петрохан”, Троян-Кърнаре”, който се опесъчават. Опасност от падащи камъни има в прохода “Троян-Кърнаре”, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

На 63 км. от АМ “Тракия”, посока София, движението се извършва само в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъка е обозначен с пътни знаци и ограничение на скоростта.

В района на Смолян вали сняг.

От КАТ предупреждават шофьорите, преминаващи през Рожен, да се движат с вериги, без ремаркета или полуремаркета. Всички водачи да спазват необходимата дистанция и да се движат със съобразена с метеорологичните условия скорост!





Коментари

Добави коментар

Реклама