Новини » Автоновини

МВР и Агенция „Пътна инфраструктура” засилват взаимодействието през зимния сезон



04.11.2009г 

МВР и Агенция „Пътна инфраструктура” засилват взаимодействието през зимния сезон При възникване на тежки ситуации по критични участъци от републиканските пътища, органите на МВР по искане на Агенция “Пътна инфраструктура” или директорите на областните пътни управления да преустановяват движението до осигуряване на проходимост на пътищата. Това бе решено на среща днес между представители на ГД „Охранителна полиция” към МВР и “Гражданска защита” и Агенция „Пътна инфраструктура”.
Участниците обсъдиха списък на потенциално критичните участъци, възможните места за спиране на движението и схеми за временна организация на движението.
За зимния сезон е сформиран
Междуведомствен щаб
, който ще следи за организацията и осъществяването на всички мерки за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.
Основен акценти в разговорите е била и необходимостта от подобряване на координацията и засилване на обмяната на информация между Областните пътни управления в страната и териториалните поделения на МВР и Гражданска защита за гарантиране на добри пътни условия през зимата на 2009 – 2010 година.


Коментари

Добави коментар

Реклама