Новини » Любопитно

Предпазните колани за...кучета не са мода, а необходимост



04.11.2009г 

Предпазните колани за...кучета не са мода, а необходимост За безопасността на шофирането сме говорили често в Autoplanet1.com. Сигурни сме, че редовните ни потребители
обръщат внимание и върху правилното превозване на четириногите домашни любимци. За тях също е нужен предпазен колан.

Японското подразделение на немският автомобилен гигант BMW предлага на своите клиенти нова екстра при закупуване на автомобил – предпазни колани за кучета, съобщава bgfactor.org.

“Докато предпазните приспособления са задължителни за хората, то за кучетата те все още не са, но при всички положения нашите клиенти са загрижени за сигурността на домашните си любимци по време на път.”, твърдят от компанията.

Коланите се предлагат в три размера като обхващат всички кучета от 7 до 40кг.
Приспособленията вече се монтират, по желание на купувача, в новите автомобили на BMW в Япония. Цената им е 21 000 йени (около 200 долара), което на фона на цялостната цена на автомобилите не е никак много.

Засега не е ясно дали и другите клонове на немския концерн ще започнат да оборудват автомобилите с това нововъведение, но е твърде възможно това да се случи.
Много е вероятно търсенето на такива колани в България да бъде голямо, защото много от интелигентните кучета предпочитат мястото на шофьора, когато влизат в кола.

Типичен пример е булонката Томи (на снимката). Той вече знае, че не трябва да пресича на червена светлина, а стопанката му обмисля идеята за придобиване на колан за кучета.


Все пак, няма нищо по-важно от безопасността, нали?


Коментари

Добави коментар

Реклама