Новини » Автоновини

BMW показа най-бързата 3 серия – M3 GTS



05.11.2009г 

BMW показа най-бързата 3 серия – M3 GTS
BMW показа M3 GTS, най-бързата 3 серия от генерацията E92. Колата е предназначена главно за пистови изпълнения, но има хомологизация за движение и по градски пътища.
BMW M3 GTS се задвижва от същият 4,4-литровия V8 двигател като стандартното M3, но мощността е увеличена от 420 на 450 к.с. Агрегата се комбинира с нова седемстепенна М DKG Drivelogic трансмисия с два съединителя, предаваща задвижващия момент към задните колела. Тя е специално съобразена с показателите на новият мотор и позволява да се сменят предавките или от скоростния лост или от лостчетата зад волана.
BMW M3 GTS е със специално регулируемо окачване и с олекотената конструкция. Добавени са нови предни седалки, оптимизирана изолация, използвано е Macrolon за задните прозорци, отстранени са климатикът, навигацията и аудиосистемата, както и задните седалки. С тези промени колата тежи 1490 кг.
В задната част на автомобила е сложено огромно задно крило, което може да се настройва според изисканията на конкретната писта. Джантите са с размер 19 цола, обути в гуми с размер 225/35 отпред и 285/30 отзад. Монтиран е и нов сайлънсър от титан.
BMW M3 GTS излиза на пазара през май 2010 г., а цената на модела ще е 115 000 евро.


Вижте видео на BMW M3 GTS BMW M3 GTS">тук



Източник: Агенция Speed-Press


Коментари

Добави коментар

Реклама