Новини » Автоновини

Renault минава на ток до 2012 година. Видео



06.11.2009г 

Renault минава на ток до 2012 година. Видео Ръководството на френския автопроизводител Renault публикува официално прессъобщение, съгласно което след две години при дилърите ще се появи серийната версия на Renault Zoe Zero Emission – концепт, разработен съвместно с компанията L'Oreal.
Техническите детайли на бъдещия автомобил засега не са оповестени, но моделът, който беше представен във Франкфурт, бе снабден със 95-силов електромотор и литиеви акумулатори.
С едно презареждане моделът може да премине максимум 160 км.
Главната особеност е специалната система Quickdrop, която позволява само за три минути да бъде заменен стария комплект батерии с нови, както и възможността за презареждане на акумулатора на автомобила за 4-8 часа в зависимост от напрежението в мрежата. Още един интересен детайл на концепта е система, която овлажнява въздуха на салона и едновременно неутрализира токсините и го ароматизира. Системата е била разработена съвместно със специалистите на фирма L'Oreal. Доколкото Renault се надява да започне масово производство на електрическия модел към 2012 година, то дебютът на серийната версия на Zoe Zero Emission трябва да се състои през 2011 година.





Коментари

Добави коментар

Реклама