Новини » Момиче на деня

Тайра Банкс



06.11.2009г 

Тайра Банкс "Вярвате или не, аз наистина знам как да позирам правилно. Отне ми пет години да се науча кои са най-добрите ми пози.”

Tyra Lynne Banks (Тайра Лин Банкс) е родена на 04.12.1973 г. в САЩ.

Tyra е известен американски модел, а в последните години и актриса, и телевизионна звезда. Тя е една от най-емблематични и познати на публиката афро-американки в челните класации на световните топмодели, където се конкурира единствено с британската икона Naomi Campbell.

Banks е родена в Los Angeles, израства в Inglewood и завършва Immaculate Heart High School, независимо католическо частно училище в LA.

През 1991 г., Banks точно започва първата си година в Loyola Marymount University, кагато агенцията Elit й дава първата работа като модел.

Междувременно, докато ходи на лекции, лети до Париж за участия в модни дефилета, което й помага да бъде забелязана и да работи за големите дизайнери като Versace, Yves Saint Laurent and Dolce & Gabbana.

Кариерата на Banks набира скорост, когато тя се премества от Висшата мода към комерсиалния пазар. Тя е първата афро-американка, показана на кориците Gentlemen's Quarterly, Sports Illustrated's swimsuit issue и каталога на Victoria's Secret, но най-ползотворна за известността й е раобата й като ангел на Victoria Secret. През 1997 г. печели престижната награда Michael Award за супермодел на годината.

Освен в модния бизнес, Tyra жъне успех и в киното, телевизията, музиката.

Телевизионната й кариера започва с четвъртия сезон ва The Fresh Prince of Bel Air и Felicity. Най-точното й попадение обаче е като изпълнителен продуценти и председател на журито на The Tyra Banks Show.

Banks участва в клипа на Michael Jackson Black or White и заедно с Linda Evangelista в този на George Michael Too Funky.

През 2005 г. записва първия си сингъл Shake Ya Body и прави първия си клип.

flash4e.com


Коментари

Добави коментар

Реклама